»

Google poganjata dve milijardi vrstic kode

Wired News - Google je ogromno podjetje z več kot 50.000 zaposlenimi in več kot ducatom najrazličnejših izdelkov, ki poganjajo vse od iskalnika na spletu in zemljevidov do več kot milijarde pametnih telefonov. Rachel Potvin je minuli teden na konferenčnem predavanju razkrila več podrobnosti o sistemu, ki skrbi za vso kodo v ozadju. Googlove izdelke namreč poganjata več kot dve milijardi vrstic kode, do katere imajo dostop vsi inženirji, ki jo tudi vsakodnevno posodabljajo.

Tu govorimo o izdelkih, kot so Google Search, Google Maps, Google Docs, Google+, Google Calendar, Gmail, YouTube, ki si delijo dobršen del kode. Google ima zato postavljen interni repozitorij, ki je podoben GitHub in do katerega ima dostop 25.000 inženirjev. To pomeni, da lahko...

30 komentarjev

Na Steamu že 1500 iger za Linux

Phoronix - Čeprav je Linuxov tržni delež za velikostni razred manjši od Microsoftovega in Applovega, je tudi za Linux dosegljivih čedalje več iger. Na Steamu je število naslovov za Linux preseglo 1500. Za primerjavo: za Windows je na voljo 6500 naslovov, za Mac OS X pa 2300.

Igre za Linux so silovit pospešek dobile predlani, ko je Valve najprej izdal prvo stabilno verzijo Steama za Linux, decembra istega leta pa še operacijski sistem SteamOS, ki temelji prav na Linuxu. Od tedaj število naslovov za Linux vztrajno raste. V 12 mesecih je Steam presegel število 1000, letos pa mesečno za Linux prispe okrog 100 na Steam, in tako smo že pri številu 1500. Na Linuxu najdemo tudi naslove, kot so Counter-Strike: Global Offensive in Middle-earth: Shadow of Mordor.

Srž vseh problemov sicer ostaja nizek tržni delež, saj se za dva odstotka sistemov iger često ne izplača...

39 komentarjev

AVG zbira in prodaja podatke o zgodovini brskanja

Wired News - Proizvajalec priljubljenega brezplačnega protivirusnega programa AVG je najavil spremembo politike zasebnosti, ki bo stopila v veljavo 15. oktobra. V njej je jasneje in izrecno zapisano, katere podatke bo AVG delil s svojimi partnerji in katere bo prodajal dalje. Kot so zapisali, je to nujno za nadaljnje zagotavljanje možnosti brezplačne uporabe njihovega osnovnega paketa.

AVG bo skupaj z enoličnim identifikatorjem uporabnikove naprave prodajal podatke o zgodovini brskanja po spletu, podatke o ponudniku dostopa do interneta oziroma mobilnem operaterju, informacije o ostalih aplikacijah, ki so nameščene, jeziku itd. AVG pojasnjuje, da so že v prejšnji verziji politike...

13 komentarjev