»

Spire prepustil oblikovanje ohišja Pininfarini

Spire Pininfarina SP-ATX-PALU/S

vir: Mad Shrimps
Slo-Tech - Pininfarino običajno povezujemo z odličnim industrijskim oblikovanjem, predvsem (rdečih) avtomobilov. Oblikovalska hiša pa denarce služi tudi z oblikovanjem manj božanskih stvari, npr. hladilnikov, vratnih kljuk, prenosnih trdih diskov (SimpleTech),...

In če se za risarsko tablo (v resnici monitor) usede oblikovalec iz te hiše, potem je več kot očitno, da so časi obupno oblikovanih (in izdelanih) ohišij, za tiste, ki dajo vsaj malce nase, mimo.Do novinca so se dokopali na Mad Shrimps, si ga natančno ogledali, napolnili njegovo drobovje in ocenili. Zanj Spire čez Lužo želi 130 dolarjev.

Če oblikovalski izdelek slovite oblikovalske hiše (še) ne stoji pred vašim domovanjem, to še ne pomeni, da ne...

35 komentarjev

Nižanje voltaže na AMD X2 4200+ (in nižji račun za elektriko)

Legit Reviews - Poraba procesorjev se z uspešnim implementiranjem novih tehnologij (vsaj zaenkrat) zmanjšuje. Namesto denimo pošastnih 135W Intelovega Pentiuma 840 XE ob polni obremenitvi, se da danes kupiti tudi energijsko varčnejše (in mnogo zmogljivejše procesorje). Intel ponuja novo družino Core 2 Duo, AMD pa za nekaj več denarcev, ki jih je treba odšteti za običajne modele, energijsko učinkovite različice svojih (tudi dvojedrnih) procesorjev na novem podnožju AM2.

Na Legit reviews so se kljub prej omenjenim novotarijam želeli na standardnem primerku dvojedrnika prepričati, koliko je nižja poraba in temperatura procesorja, ki mu znižamo voltažo toliko, da je še povsem stabilen, frekvence delovanja procesorja pa ne spreminjamo. Tak test lahko seveda vsakdo opravi tudi sam, saj ni potrebno poskrbeti za učinkovito odvajanje toplote iz pregretih delov računalnika.

Procesor je bil stabilen še pri 1.125 V (standardno 1.35 V). Pri polni obremenitvi sistema je poraba padla za 28W, kar po njihovih...

18 komentarjev