»

Članek - UMAX Yamada 6700

SLO Reactor - Na strani SLO Reactor smo za vse obiskovalce strani, spisali obsežen članek o DivX predvajalniku UMAX Yamada 6700. Yamado smo opremili z novo različico (v2) neuradnega firmware-a P.Y.P.S.-a, ter preverjali kako se stvar obnese z DivXTestCD-jem, predvajanjem SUB in SRT podnapisov na raznih različicah DivX kodekov kot tudi na XviD-u z različnimi števili slik na sekundo ter različnim kodiranjem zvoka (MP3 VBR, MP3 CBR, AC3), ter prišli do presenetljivih zaključkov.

Če ste tudi vi v dvomih, kateri DivX predvajalnik za ceno pod 20 tisočakov si kupiti, vam članek definitivno priporočamo - nahaja se tukaj.

Želimo vam prijetno branje!

3 komentarji

Minty MP3 player

Sensible Erection - Če vam iz kakega razloga (DRM morda?) komercialno dostopni predvajalniki niso všeč, si lahko z nekoliko napora naredite svojega. Prav to je naredila gospodična Limor iz Bostona.

Minty MP3 player* je predvajalnik z vgrajenim mikrokontrolerjem, MP3 dekodirnim čipom, DAC pretvornikom, CompactFlash pomnilnikškim prostorom, ki uporablja ATA protokol, kar pomeni, da bi lahko namesto CompactFlash uporabili tudi kak disk, vgrajen pa je tudi FM oddajnik, ki poskrbi, da ne potrebujete nobenega dodatnega pripomočka, ko želite svojo glasbo poslušati tudi v avtomobilu. Novejša različica pa ima vgrajen še USB vmesnik, ki...

42 komentarjev

Linux Live Gaming Project

Slashdot - Za vse dvomljivce, ki še niste prepričani ali je pod Linuxom mogoče igrati igre ali ne, je ekipa Linux Live Game Project-a pripravila "live CD" z številnimi igrami za Linux.

CD temelji na Knoppixu, uporablja jedro 2.6.10 in ima priložene Nvidia gonilnike.

Navodilo za uporabo: sliko CD-ja potegnete iz interneta, jo zapečete na CD, ponovno zaženete računalnik iz CD-ja, in - akcija!
Odslej boste torej lahko igrali igre na očetovem računalniku brez strahu, da bi mu kaj izbrisali...

14 komentarjev