»

Revolucionarna metoda za pripravo matičnih celic

Mišji zarodek z vbrizganimi matičnimi celicami.

Nature - Berite tudi nadaljevanje: Z letošnjima člankoma o matičnih celicah je nekaj hudo narobe.

Japonski znanstveniki so odkrili revolucionarno metodo za pridobivanje matičnih celic iz odraslih celic, o čemer so ta teden objavili dva članka v Nature. Iz odraslih mišjih celic so z gojenjem v neprijaznem okolju dobili matične celice, ki so se bile v zarodku sposobne razviti v vsa različna tkiva.

Kratka osvežitev biologije. Vse človeške celice (razen odraslih rdečih krvničk, ki izgubijo jedro) nosijo enak dedni zapis v obliki DNK. Toda odvisno od lokalnih potreb so se celice razvile v različna tkiva, tako da so v vsaki vrsti celic aktivni drugi geni. Matične celice so nediferencirane celice, ki...

4 komentarji

Kdaj bo tu Applova iUra?

Bo to kmalu preteklost?

Slo-Tech - Lani ta čas smo pisali o Applovem novem projektu iUra (iWatch), ki naj bi bil naslednja velika iNaprava. Med vrsticami se je špekuliralo, da bo iUra izšla že lani, pa se to ni zgodilo. A projekta niso ukinili, saj se Apple pogovarja tudi z ameriško FDA (Agencija za hrano in zdravila).

Vodstvo Applove ekipe, ki dela na iUri, se je konec leta sestalo s FDA, ko so se pogovarjali o mobilnih zdravstvenih aplikacijah, je razbrati z javnega urnika FDA. Apple je na sestanek poslal tudi Jeffa Williamsa, operativnega podpredsednika, Buda Tribbla, podpredsednika enote za programsko tehnologijo. FDA je predstavljal Jeff Shuren, ki vodi Center za naprave in radiologijo, ter Bakul Patel, ki je za FDA sestavil priporočila za...

117 komentarjev

Toshiba ne bo krila vseh garancij OCZ-ja

Na vodilu PCIe osnovan RevoDrive

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ko se je OCZ znašel v težavah, je na pomoč priskočila Toshiba. To niti ni bilo presenetljivo, saj se je OCZ proti koncu samostojnega obstoja posvetil praktično izključno pogonom SSD, ki so močan del ponudbe tudi pri Toshibi. Zatakne se, da je v preteklosti OCZ zaslovel predvsem po zaslugi delovnega pomnilnika in to nato še nadgradil z napajalniki (resne namene so kazali z nakupom PC Power & Cooling, izdelovalcem prestižnih, svojčas pri navijalcih zelo iskanih napajlnikov). Vse razen napajalnikov so, skupaj s hladilnimi izdelki, pred časom že ukinili, a so bili napajlniki ponekod še vedno naprodaj. Pojavi se vprašanje, kako je z garancijo teh ukinjenih izdelkov.

...

7 komentarjev