»

Google Checkout se združuje z Google Wallet

The Verge - Google je najavil, da bo svojo storitev Google Checkout združil s pred kratkim spočeto Google Wallet, ter tako uporabnikom prinesel poenoteno plačniško storitev za prihajajočo nakupovalno mrzlico. Produkt bo nosil ime "Google Wallet" in naj bi omogočal enostavno poslovanje tako pri internetnih nakupih, kot tudi v trgovinah. Poleg naštetega pa so pri podjetju napovedali tudi integracijo Denarnice v Android Market, YouTube, Google+ Games in verjetno kar povsod kjer Google storitve uporabnikom zaračuna.

Google je s tem korakom tako postal še večja grožnja PayPal-u, ki je sicer že pokazal da se za svoj položaj namerava boriti, ko je vložil tožbo proti Googlu na isti dan ko je ta uradno predstavil svoj Wallet. Medtem pa svojo lastno virtualno denarnico za naslednje poletje napovedujejo tudi pri Visi.

Kakorkoli že se bo ta zgodba končala, kot kaže si v letu 2012 lahko obetamo nekaj dobrih inovacij na področju digitalnega plačevanja.

26 komentarjev

Nevtrini še vedno hitrejši od svetlobe

Slo-Tech - Ko so septembra v CERN-u objavili rezultate treh let meritev časa preleta nevtrinov iz Ženeve v italijanski Gran Sasso, so z njimi osupnili celotno znanstveno srenjo. Meritve so namreč pokazale, da nevtrini potujejo malenkostno hitreje kot svetloba, kar je v nasprotju s trenutno veljavnim fizikalnim razumevanjem sveta. Razlika je bila majhna, znašal je vsega stotisočink, a vendarle dovolj znatna, da je ni bilo mogoče pojasniti s statističnim odstopanjem. Že v preteklosti so sicer nekatere meritve nakazovale, da bi utegnili biti nevtrini hitrejši od svetlobe, o čemer smo pisali oktobra, a so bile vse obremenjene s tolikšno negotovostjo, da tega ni bilo mogoče trditi (99-odstotni...

65 komentarjev