»

Amazon predstavil še telefon - Fire Phone

Bezos z novim telefonom.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Jeff Bezos je včeraj predstavil Amazonov prvi mobilni telefon. T.i. "Fire Phone" bo imel dokaj povprečne specifikacije: 4.7-palčni, zelo svetel IPS LCD zaslon (1280x720px, 315ppi, 570cd/m2), prekrit z GorillaGlass 3 steklom, štirijedrni 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 SoC (isti kot iz sveže različice Fire tablice) z Adreno 330 GPU-jem, 2GB RAMA, 32 ali 64GB prostora, 13Mp kamero (bi naj bi bila seveda boljša kot na S5/iPhonu 6), stereo zvočnike, "tangle-free" slušalke in 2400mAh baterijo. Gor bo tekla njihova modificirana različica Androida (Fire OS 3.5), kot smo je že vajeni z Fire tablic - temu primerno z Amazonovo lastno aplikacijsko trgovino in zato brez nekaterih ključnih Googlovih aplikacij.

Aduti naj bi namreč bili...

28 komentarjev

Turingov test še vedno ostaja nedosegljiv

Slo-Tech - Minuli teden je računalnik domnevno prestal Turingov test, kar se še ni zgodilo nikoli. Ker omenjeni test preverja, ali je računalnik zmožen inteligentnega človeškega vedenja, smo se vprašali, kaj to pomeni. Teden dni pozneje se zdi, da Turingov test v resnici še vedno ostaja nepremagana ovira.

Debat o (umetni) inteligenci je bilo že cel kup, enoznačnega odgovora pa ni. Tudi človeški možgani, ki so neizpodbitno zmožni inteligentnega razmišljanja in vedenja, so polni skrivnosti. Tak simpatičen argument je kitajska soba, kjer v miselnem preizkusu v sobo postavimo človeka, ki nima pojma o kitajščini. V njegovem maternem jeziku mu damo navodila, kako naj se odzove na posamezna navodila v kitajščini. Kitajsko govoreči preizkuševalec, ki mu bo pod vrati v sobo...

59 komentarjev