»

Lego Mac

Lego Mac

vir: eBay
eBay - Na tej strani se je pojavila prav zanimiva modifikacija ohišja. Nek Mac-odvisnež™ si je izdelal lego ohišje za svoj sistem, ki pa ga sedaj prodaja na eBayu. V iz legokock sestavljenem ohišju živi (bivši) Apple Macintosh PowerBook 5300 (100 MHz 603e PowerPC processor in 32 MB pomnilnika). Apple - misli drugače!

5 komentarjev

Koolance Tower Liquid ohišje

3dGameMan.com - Dandanašnje dni je vodno hlajenje možno kupiti skoraj v vsaki malce bolje založeni računalniški trgovini. Ponavadi se potrošniki odločijo za komplete, ki jih je potrebno vgraditi v lastno ohišje. Če pa se vam že vgradnja zdi zamudna, bi morali poseči po ohišjih z vgrajenim vodnim hlajenjem. Eden izmed takih je tudi Koolance PC2-601BLW Tower Liquid, ki vsebuje že vse potrebne komponente - na vrhu ohišja je celo hladilnik z LED ekranom, ki prikazuje temperaturo vode. Da pa si boste stvar lažje predstavljali so na 3DGame Man posneli 1. del videa o tej napravi. Tako kot vedno si je posnetek možno ogledati v *.WMV in *.MOV obliki.

2 komentarja

Tyan Tachyon G9500 Pro

X-Bit Labs -

Ponovimo že ničkolikokrat slišano lekcijo za osvežitev spomina: Radeon 9500 Pro je grafična kartica iz ATi-jeve serije R300, v kateri najdemo tudi Radeona 9700 Pro, od katere se šibkejša grafikulja razlikuje le po frekvenci procesorja in pomnilnika (275/540 MHz) ter širini pomnilniškega vodila (128-bit).

Na X-Bit Labs so si ogledali Tyanov model te grafikulje. V testih se je na privzetih nastavitvah obnesla odlično, nakar so jo tudi navili. Tudi tu je blestela. Več o samem preizkusu si lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Slovenski OO.org za Debianovce

Lugos - Danes je na Lugosov poštni seznam priletel mail v katerem nas je Igor Mozetič obvestil, da je pripravil deb paketke za Slovenski OpenOffice.org 1.0.3. Tako si lahko sedaj vsi uporabniki Debiana zadevo namestimo na svoj računalnik tako, da dodamo v /etc/apt/sources.list

deb http://ftp.si.debian.org/debian woody openoffice

in potem poženete apt-get update && apt-get install openoffice.org

Več o tem na: stran na ftp.si.debian.org

0 komentarjev

KT600

The inquirer - Novo Viino čipovje KT600 se je odrezalo odlično. V večini testov, razen pri grafiki, je prehitelo nVidiino Nforce2 400 Ultra vezje. Matične plošče osnovane na KT600 vezju, bodo na voljo v juniju, s še eno veliko prednostjo pred nVidio - ceno. Če bodo referenče plošče vsaj toliko uspešne kot samo vezje, na katerem bodo osnovane, bo šlo nVidii za nohte. Povezava do novice ter klik do testa, na katerem so primerjali KT600 in Ultra 400 ter novega Athlona XP 3200+.

8 komentarjev

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja