»

Creativov Jukebox 3!

Tom's Hardware - Creative Labs so izdali že nov MP3 player, katerega ime je Jukebox 3. Zadevica se lahko pohvali z 20 GB diskom (kar zadošča za cca. 333 ur MP3 muzike v 128 kbps kvaliteti), podpori tako MP3 formatu, kot WAV in WMA, približno 11 ur igranju z eno LiON baterijo in še mnogo več. In do kakšnega zaključka so prišli pri Tomu? V primerjavi z Jukebox 2 so odpravili več napak, navdušeni so nad opcijo snemanja takoj v MP3 format, nad zdržljivostjo baterije in še nekaterimi drugimi stvarmi. Več o tem tukaj.

2 komentarja

Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

1 komentar

Je moj glodalec zadovoljive kvalitete in/ali hitrosti?

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je dobra in kvalitetna miš še kako pomembna pri raznih streljačinah in grafičnih programih. Tale odličen, predvsem pa zelo kratek program (cca. 80kb) vam, ko ga zaženete in premikate miško, natančno pove kolikšno odzivnost ima vaš mišon (v Hz). Samo za info: baje naj bi bil ljubitelj sira "zadovoljive" kvalitete, če doseže frekvenco nad 100 Hz, ob tem pa naj povem, da je na "testu" moj glodalec, (optični - Logitech) dosegel frekvenco samo 40 hz na ps/2 vhodu in čudovitih 151 Hz na USB vhodu. Potemtakem sem se kar prav odločil, da ga poganjam na USBju, kajne? [:D] Me pa prav zanima, kako bo z vašimi ljubljenci.

51 komentarjev

Nanocevke za boljšo toplotno prevodnost

UniSci - Vse od odkritja nanocevk pred kakim desetletjem znanstveniki raziskujejo možnosti, ki jih odpira uporaba teh cevk iz čistega ogljika. Ena od najnovejših možnosti uporabe je zanimiva tudi za nas, ki si prizadevamo čimbolj spustiti temperaturo procesorja. Znanstveniki z univerze v Pennsylvanii so prišli do odkritja, da majhen dodatek teh nanocevk termalnemu epoxyju poveča njegovo trdnost za 3.5 - krat, hkrati pa poveča tudi njegovo toplotno prevodnost. Več o tem si preberite tukaj.

0 komentarjev

Hekerski napad na sta.si

Dnevnik - Kot danes poroča Dnevnik, so hekerji napadli spletno stran Slovenske tiskovne agencije STA. V zgodnjih jutranjih urah je bila namreč nedostopna spletna stran naše osrednje tiskovne agencije STA. Računalniški hekerji so namesto običajnih novic STA ponudili črno stran, na kateri so zapisali: "WoH se je vrnil." Dodali so še opozorilo: "Pričakujte več.". Eh, eni imajo pa res čas...

6 komentarjev