Prijavi se z GoogleID

»

Abit odhaja v večna lovišča

Tweak Town - Nekdaj mogočni in spoštovani proizvajalec matičnih plošč Abit bo postal še ena zareza na letošnji palici obnemoglih. Njegov lastnik Universal Scientific Industrial (USI) se je namreč odločil, da bodo v procesu prestrukturiranja in zmanjševanja stroškov prihodnji mesec Abit zaprli. Abit je bilo v svojih časih cenjeno podjetje, še posebej pri srcu pa je bil navijalcem. Izumili so cel kup novosti, med drugim so prvi podprli 133 MHz vodilo na Intelovem čipovju BX (tega se bodo spominjali starejši bralci), mlajši pa vedo, da so prvi izdelali matično ploščo brez mostičkov, kar je olajšalo navijanje.

V zadnjih letih se je situacija obrnila na slabše. Leta 2004 je tajvanska borza njihove delnice iz prve kotacije umaknila na prosti trg zaradi sumljivega računovodsta, saj so odkrili, da so večino uvoza in izvoza vršili prek sedmih nabiralniških podjetij s sedežem na istem naslovu. Zamenjali so upravo, menedžerje so obtožili finančnih malverzacij, podjetje so začeli zapuščati sposobni kadri...

69 komentarjev

Božična jelka iz SCSI-diskov

Slashdot - Ker so stari diski v poslovnem okolju običajno kar velik problem, kar se tiče odstranjevanja, saj jih spričo poslovnih skrivnosti ne gre neobdelanih poslati na odpad, se, še zlasti v adventnem času, da znajti tudi drugače. Iz približno 70 starih SCSI-diskov iz HP/Compaqovih strežnikov se da sestaviti futuristično božično jelko, ki sicer na prvi pogled spominja na četrti del Terminatorja. Avtor te umetnine je razstavil diske, jih zložil v drevesoidno skulpturo in iz 9- do 18-gigabajtnih...

12 komentarjev

Yahoo bo hranil osebne podatke le tri mesece

Yahoo News - Yahoo je objavil, da bo odslej osebne podatke, ki jih zbere, ko uporabniki iščejo po spletu z njegovim orodjem, hranil le tri mesece. Po tem času oz. največ šestih mesecih, če bodo sumili na nelegalne aktivnosti, bodo zbrane podatke anonimizirali. Pred tem je to časovno obdobje znašalo 13 mesecev.

Google je svoj čas hranjenja občutjivih informacij septembra zmanjšal na devet mesecev, Microsoft pa se je na negodovanje Evropske komisije o hranjenju podatkov več kot pol leta odzval z nakano, da bodo uveljavili šestmesečno dobo le, če bosta to storila tudi Google in Yahoo. Štafetno palico ima sedaj Google.

7 komentarjev