»

Infineon z DDR3

X-Bit Labs - Podjetje Infineon Technologies AG je objavilo, da je svojim partnerjem v računalniški industriji že poslalo prve primerke pomnilniških modulov DDR3, dočim jih lahko v naših računalnikih pričakujemo šele koncem prihodnjega leta. Zdajšnji primerki tečejo pri 800 in 1067 MHz, pričakujejo pa hitrosti vse do 1600 MHz.

Prvi pomnilnik nove generacije je sicer izdelal Samsung že februarja letos. Pri Samsungu še napovedujejo, da bodo njihovi moduli grajeni v 0,08-mikronski tehnologiji. Po napovedih IDC bo DDR3, ki bo resda navoljo že prihodnje leto, šele leta 2009 pridobil dvotretjinski delež. Bomo videli.

21 komentarjev

Paypal podpira tudi Slovenijo

Slo-Tech - Paypal, največje internetno podjetje za posredovanje plačil s plačilnimi karticami, od sedaj podpira tudi Slovenijo, na kar smo nekateri že dolgo čakali, saj je Paypal v veliko tujih spletnih trgovin in dražb preferiran način plačila.

Na njihovi spletni strani se je brez kakršnega koli obvestila na spisku držav pojavila tudi naša zastava.

Zaenkrat je možno samo pošiljanje denarja, a je kljub temu to za nas velik korak naprej pri spletnem nakupovanju.

817 komentarjev

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev