»

Zaščita proti spamu: blokirajmo cel kontinent

The Register - Ameriški ponudnik internetnih storitev Verizon še vedno nadaljuje s kontroverzno obliko zaščite proti nezaželeni pošti, saj od 22. decembra lani blokira vso elektronsko pošto iz Evrope. Verizonovi strežniki zavračajo vso pošto britanskih in evropskih ISP-jev (naslovni prostor RIPE, APNIC in drugih). Šele na eksplicitno željo lastnika domene Verizon odblokira posamezne domene. Verizonovo prvo pojasnilo je bilo, da blokirajo samo posamezne naslove, s katerih prihaja spam, a je kmalu postalo jasno, da je na udaru kar cela Evropa. Torej smo Evropejci krivi pošiljanja spama, dokler ne dokažemo nedolžnosti in ne obratno. Več o tem.

Boli prst? Odsekajmo roko!

33 komentarjev

Predstavljeno letalo Airbus A380

CNN.com - V Toulousu so danes slavnostno predstavili novo letalo Airbus A380, ki je največje in najmodernejše potniško letalo doslej. Prav tako je prvo pravo dvonadstropno letalo doslej. V osnovni konfiguraciji lahko v treh razredih sprejme 555 potnikov, kar je za 30 % več od konkurenta Boeinga 747-400, kapacitete pa je možno razširiti vse do 850 potnikov. Dolg je 73 metrov, med konicama kril pa ga je kar za dobrih 79 metrov, višina - 24 metrov. Doslej so pri Airbusu že pobrali naročila za 140 letal, največ za prevoznike, računajo pa celo na 1200 naročil do leta 2025.

Finančno konstrukcijo projekta, ki je stal okoli 10 milijard evrov, naj bi pokrili s 250 naročili letala (torej verjetno že v naslednjih nekaj letih). Letalo stane...

112 komentarjev