»

Phantom predstavljen

več strani - Kot smo v novicah že poročali, Infinium Labs pripravljajo igričarsko konzolo, ki bi morala biti predstavljena že sredi julija, a so se uradno predstavitev odločili preložiti za en mesec -- na danes, ko smo njeno razkritje tudi dočakali. Konzola bo tekla na operacijskem sistemu Windows XP, izmed strojne opreme pa velja omeniti 256 MB pomnilnika, okroglih sto gigabajtov trdega diska, nVidiino grafično kartico in podporo 7.1 zvočniškemu sistemu. Cena se bo gibala okrog 400 dolarjev, dobavljivost pa je ocenjena na konec leta ali kakšen mesec prej. Klik, uradna stran.

7 komentarjev

iTV in iRadio

Slo-Tech - V času, ko hitre linije po naših domovih rastejo kot gobe po dežju, ni več nobena redkost, da vse več multimedijskih stvaritev spremljamo preko interneta. Ena bolj uporabnih multimedijskih stvaritev sta tudi tudi TV preko interneta, ter radio. Tu pa se nam, uporabnikom rado zaskoči. Prebijati se moramo skozi malo morje portalov, linkov in strani, kjer lahko do željene postaje pridem. Tu pa nam priskoči na pomoč naslednji programčič.

Internet-TV & Radio Suite 0.3b je izredno enostaven program, ki nam, ko ga namestimo, omogoča ogled TV in radijskih postaj, brez da bi morali karkoli iskati. Kliknemo željeno postajo, vržemo miško na tipko "play" in že...

14 komentarjev

Linux do leta 2008 pokril 20% trga

Slashdot - Eno največjih podjetij v IT industriji, Siemens, je izvedlo obsežno raziskavo med ljudmi, ki niso zaposleni v IT industriji (tajnice/tajniki, menedžerji, ipd.), v kateri so prišli do ugotovitve, da naj bi linux do leta 2008 uporabljalo že kar 20% ljudi v velikih podjetjih.

Duncan McNutt, ki je nadzoroval Siemensovo raziskavo, trdi, da zahteva usposabljanje na sistemu Suse ali Red Hat z Ximianovim namizjem dva dni, kar je približno enako stroškom, ki so potrebni za nadgradnjo na višjo različico Microsoftovega operacijskega sistema in paketa Office. Več o tem še na News Forgu.

11 komentarjev

ATi podpisal pogodbo za XBox 2

X-Bit Labs - Že nekaj časa smo pričakovali podpis pogodbe med kanadskim grafičnim gigantom ATi-jem ter Microsoftom. Pred nekaj dnevi pa se je ta dogodek zgodil in tako bo nastal Xbox 2 v sodelovanju med ATi-jem ter Microsoftom. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo šlo za konzolo, ki bo dobro nasledila predhodnika. ATi trenutno dobavlja grafične procesorje za Nintendo GameCube, vendar pa ni nobenih novih informacij o tem, da bi ATi pripravljal kaj novega za Xbox. Ostale zanimive informacije.

5 komentarjev

Google Calculator

Google - Naš preljubi iskalnik je vključil novo zmožnost, ki bo marsikoga kar prilepila ob sedež -- kalkulator. Kaj je posebnega na njem? Z njim lahko računamo ne le s številkami in formulami, temveč tudi z besedami. Pri tem iskanju lahko uporabimo matematično nepravilne izraze, kot so masa Zemlje (mass of Earth), hitrost zvoka v milimetrih na dan (speed of sound in milimetres per day), Planckova konstanta (Planck's Constant), in tako dalje. Pogruntavščina zna tudi pretvarjati med merami -- če v iskalno polje Googla vpišete "1 kg m / s^2", bo Calculator izpljunil, da je to ekvivalent enemu Newtonu. Klik!

13 komentarjev