»

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev

Miza, kakršno ste si vedno želeli

Slashdot - Američani so ustvarili ogromno zanimivih likov. Eden izmed njih je tudi Space Ghost, nam znan predvsem iz istoimenske risanke. Manj znano je, da se isti lik pojavlja v lastnem talk showu.

To samo po sebi ne bi bilo zanimivo, če ne bi pri Cartoon Network ponudili njegove mize in stola tudi nam, navadnim smrtnikom. Tako za borih 39.955 dolarjev in podkupnino teti iz Amerike, da to naroči za nas, dobimo posebno mizo, ki ima vgrajen 15'' Sonyjev LCD-televizor, ki se s pritiskom gumba dvigne iz mize. Pozabili seveda niso niti na hladilnik in brezžični telefon. Tudi direktorski stol ni za odmet, saj ima poleg usnja vgrajen tudi masažni sistem. Več informacij tukaj.

20 komentarjev

AMD - naš sosed?

X-Bit Labs - Špekulacije in obvestila iz dobro obveščenih krogov sicer niso pogosta snov poročanja Slo-techa, vendar je tokrat tema precej zanimiva tudi za lokalno javnost. Za kaj točno gre?

Če gre verjeti poročanju X-bit Labs, lahko pričakujemo, da bo AMD svojo novo tovarno postavil skoraj v naši okolici. Tako se kot najverjetnejša lokacija pojavlja Dresden, kjer naj bi urejali samo še birokratske postopke, nakar naj bi stekla gradnja.

Spet dobro obveščeni krogi poročajo, da naj bi bila vrednost naložbe 1,3 milijarde dolarjev, kar je precej malo, pravijo na X-bit Labs. Malo zaradi dejstva, da je Jerry Sanders pred nekaj meseci povedal, da naj bi tovarna stala približno trikrat več, namreč dobre 4 milijarde zelencev.

Nekaj podrobnosti najdete še tukaj.

18 komentarjev

Akademske cene Red Hata in Suseja

News.com - Red Hat in Suse, dve največji GNU/Linux distribucijski podjetji, napovedujeta znižanje cen svojih produktov za izobraževalne ustanove, dijake, študente in učitelje. Red hat bo ponujal svoj Red Hat Academic Desktop za 25 in Red Hat Academic Server za 50 ameriških zelencev, SuSE pa ponuja izobraževalnim ustanovam 40 % popust na svoje izdelke.

Medtem ko Red Hat trenutno ponuja svoj operacijski sistem šolam samo v Ameriki in napoveduje, da bodo na voljo vsem izobraževalnim inštitucijam do konca tega leta, SuSE ponuja svoje izdelke prek dveh partnerjev - CCV-ja in Ricis-a, pri katerih pa je mednarodno ponujanje morda malenkost vprašljivo zaradi različnih standardov v vsaki državi.

Vseeno pa se postavlja vprašanje, zakaj sploh kupiti GNU/Linux, če pa ga lahko brezplačno snamete z ene izmed mnogih strani. Klik!

10 komentarjev