»

Microsoft Baseline Security Analizer v2.0

Microsoft - Že dolgo je tega, kar je izšla prenovljena različica Microsoftovega orodja za pregledovanja osebnega računalnika.

S tem orodjem lahko namreč pregledamo, če imamo nameščene najnovejše popravke za operacijski sistem in ostale, pogosto uporabljane Microsoftove produkte, kot so Office, SQL in Exchange.

Prav tako orodje pogleda nastavitve, katere bi lahko zmanjšale varnost sistema, kot so recimo prazno geslo, dovoljenje za dostopanja do SQL baze, izpostavitev nepotrebnih aplikacij preko IISja, omogočen guest račun, program pregleda tudi nastavitve požarnega zidu in Automatic Updates in ostalo. Pri tem nam pri odkritem nenameščenem popravku ponudi povezavo do popravka ali do članka, kjer...

31 komentarjev

G71

The inquirer - Boj med grafičnima velikanoma ATI-jem in Nvidio je oster in neusmiljen. Medtem ko se obe podjetji pripravljata na predstavitev novih grafičnih procesorjev, tu pa tam v javnost pricurlja kakšna informacija o specifikacijah novosti.

Tako nam Inquirer razkriva nekaj špekulacij na račun nove zverine iz Nvidie, ki nosi ime G71. Ker je v bitki za prestol najhitrejše grafične kartice potrebno poseči po marsikateri velikopotezni rešitvi, bo nova kartica opremljena z gromozanskim hlajenjem v stilu Radeona X850XT, ki zaseda še dve sosednji reži, poleg tega bi naj hladilniku v pomoč priskočile še štiri vroče cevi in 80 mm puhalnik. Takšno hlajenje je potrebno zaradi takta procesorja, ki bi naj na nekaterih inženirskih primerkih dosegal do 800MHz. Procesor, izdelan v 110 nm tehnologiji, bo opremljen s 512 Mb GDDR-3 Samusungovega pomnilnika, kapaciteta posameznega čipa pa še ni poznana. Špekulacije glede imena kartice namigujejo na 7800 Ultra, več podrobnosti pa zaenkrat še ni na voljo.

Bomo...

28 komentarjev

Sharp Double-Vision LCD zaslon

E-week - So vam znani prepiri ob nedeljskih večerih, ko bi mama rada gledala Maria vi pa kak dober film, televizor pa je seveda samo eden. No Za vas imamo vselo novico.

eWeek poroča, da je Sharp najavil novo tehnologijo, ki vam bo omogočala, da boste gledali dve različni sliki na enem samem LCD zaslonu. Novi Dual-Vision zasloni, kot jih je poimenoval Sharp, delujejo tako, da tisti ki sedijo na levi strani zaslona vidijo prvo sliko, gledalci na desni strani ekrana pa vidijo drugo sliko.
Seveda se bodo taki zasloni lahko uporabljali tudi v drugih aplikacijah, kot recimo oglaševanje, avtomobilska industrija in nenazadnje tudi v računalništvu.

Druga novost so pa LCD zasloni katerim lahko spreminjamo kot vidljivosti, kar je uporabno kadar hočemo malce več zasebnosti ob pregledovanju določenih vsebin.

11 komentarjev