»

MacBook Air

MacRumors.com - Na letnem januarskem MacWorldu je Steve Jobs danes naznanil najnovejši ultra lahki prenosnik MacBook Air.

Pri debelini med 1,9 in 0,4 cm, teži 1,36 kg in 13,3-palčnem LCD zaslonu z osvetlitvijo LED ga lahko dobesedno spravimo v kuverto. Prenosnik je brez interne optične enote, seveda pa ima množico brezžičnih modulov. Naprava ima tudi multitouch trackpad, s katerim je mogoče izvajati poteze z več prsti naenkrat, pri čemer združljive aplikacije temu primerno odreagirajo. Za podatke skrbi 80 GB 1,8-palčni trdi disk, ki ga je mogoče zamenjati za 64-gigabajten solid state drive, ki še dodatno pohitri dostop do podatkov in izboljša življenjsko dobo baterije (privzeta znaša 5 ur). Del osnovne opreme je tudi 2 GB...

271 komentarjev

Kitajci prekinili poganja z Applom (iPhone)

Delo - Kitajski mobilni operater China Mobile je sporočil, da je zaradi preostrih pogojev prekinil pogajanja s podjetjem Apple, ki skuša z mobilnikom iPhone prodreti na največji trg mobilnih naročnikov, poroča Delo.si.

Kitajski mobilni trg je imel novembra lani 522 milijonov naročnikov, od tega jih 363 milijonov uporablja operaterja China Mobile.

Mimogrede; prvi mož Appla Steve Jobs bo danes ob 18. uri po našem času predstavil nove izdelke na januarskem sejmu Macworld.

17 komentarjev

MySpace v boju z mlini na veter

Slashdot - Spletna stran MySpace, na kateri se družijo in predstavljajo mladi s svojimi profili, je skupaj s 49 ameriškimi zveznimi tožilci predstavila nov načrt partnerstva, s katerim bodo poskušali otroke obvarovati pred spolnimi iztirjenci, ki prežijo nanje tudi na internetu.

Med mnogo ukrepi, ki so jih sprejeli, je tudi vzpostavitev zbirke e-naslovov, kamor bodo starši posredovali elektronske naslove svojih otrok, MySpace pa jim bo onemogočil registracijo. Podobno bodo omejili dostop do vseh profilov uporabnikov, ki so mlajši od 18 let, tako da do njih starejši ne bodo mogli dostopati. V nadaljevanju dodajajo, da bodo zaposlili strokovanjake, ki bodo bdeli nad stranmi in brisali pornografsko vsebino, načrtujejo pa tudi sistem, ki bo preverjal identiteto in starost uporabnikov, tako da v polje leto rojstva ne boste mogli vnesti 1900. Klik!

Slo-Tech razpisuje tekmovanje: Kako hitro lahko ustvarite pet brezplačnih elektronskih naslovov? Rezultate zbiramo v komentarjih. Glavna nagrada je...

25 komentarjev