»

Pentium 4 kastriran?

The Register - Sodeč po tej novici na The Register - u so morali inženirji pri Intelu kar pošteno garati, da so naredili P4 tako 'majhnega', kot je. Očitno je P4 tak, kot je bil originalno zamišljen, prevelik in so ga tako mogli 'oskubiti', kar pa seveda pomeni slabše preformanse...očitno je 0.18 mikronska izdelava prevelika, da bi se dalo stlačit noter vse, kar so pri Intelu hoteli...

3 komentarji

Pretiravanje? Zagotovo...

Bad Sector - Včeraj ste že lahko videli, da obstajajo dovolj nori ljudeki, da na svojo ubogo TNT2 kartico našraufajo Super Orba. Toda, to ni nič v primerjavi s to modifikacijo: Global Win VOS32+ 2x92mm ventilatorji+ 85W peltier, vse skupaj na ubogem čipeku od TNT2. Seveda je uporabnost take kartice vprašljiva, saj zasede vse PCI reže, overclocka pa se "samo" do 181/225MHz. Če vas zanima več o tem projektu, si oglejte to stran.

8 komentarjev

Urejanje zmede za računalniško mizico

Gamer's Depot - Heh, na Gamers Depotu so danes objavili enega bolj zanimivih in zabavnih člankov zadnje čase, ki govori o čiščenju in organiziranju zmede za vašo računalniško mizico. Kot ve vsaki pravi računalničar, se množina kablov zna prav neverjetno zaplesti, prah pa se na teh mestih nabira kot za stavo. No, če vam gre to na živce, si le oglejte ta članek, saj je nekaj idej in predlogov res uporabnih!

0 komentarjev

VIA pripravlja USB 2.0 krmilnik

X-Bit Labs - Iz Tajvana so pricurljale novice, da se VIA pripravlja na izdelavo posebnega VT1221 čipa, ki ni nič drugega, kot USB 2.0 krmilnik. Prvi primerki naj bi bili razposlani proizvajalcem matičnih plošč že zgodaj naslednje leto. Čip/krmilnik naj bi služil za premostitev časa do izida naslednje generacije VIAinih čipovij, ki bodo imela USB 2.0 že integriran. Vsekakor pohvalno!

0 komentarjev

S3 in grafika

X-Bit Labs - Pred nekaj časa so se pojavile prve govorice, da se S3 namerava vrniti k izdelavi grafičnih kartic. To je potrdil tudi Paul Ayscough, toda proti pričakovanjem S3 ne bo več konkuriral na igričarskem podorčju, temveč se bo bolj posvetil profesionalni grafiki. Njihov naslednji grafični čip naj bi bil nared do konca leta 2001. Zaenkrat še ni znano kakšne bodo specifikacije in kdo bo kartice proizvajal, toda nekaj se šušlja o nadaljevanju znane FireGL serije kartulj. Bomo videli...

1 komentar

Novi SETI@Home klient

Jaz - Od danes je uradno na voljo novi grafični SETI@Home klient za Windows in MAC OSje. Nova različica prinaša predvsem velik pospešek v računanju ter nekaj drugih uporabnih malenkosti, tako da se download splača. Dobite ga tukaj! Mimogrede, za hardcore setijaše je še vedno bolj priporočljiva uporaba tekstovne različice, saj paketke predeluje hitreje tudi od nove 3.03 grafične verzije. Če imate kakršnokoli vprašanje glede SETIja pa se z njim kar podajte v naš Forum! Thnx, Rok (in še kopica drugih [;)]).

2 komentarja