»

Telefoni poneumljajo

Slashdot - V izsledkih nove raziskave, ki so jo Britanci objavili včeraj, lahko preberemo, da se naši možgani zavoljo naraščajoče uporabe elektronskih pripomočkov poneumljajo. Tako so odkrili, da so petdesetletniki, ko so dobršen del svojega življenja preživeli brez elektronskih pomagal, bistveno sposobnejši in uspešnejši od tridesetletnikov.

Več kot tretjina Britancev iz slednje skupine ne pozna domače telefonske številke, medtem ko jih le 40 odstotkov pozna rojstne dneve družinskih članov. Med petdesetletniki jih na rojstne dni ne pozabi kar 87 odstotkov. Moški so se odrezali slabše, saj le dobra polovica ve, kdaj imajo obletnico poroke. Nevednih žensk je manj kot deset odstotkov. Klik!

Koliko telefonskih številk veste na pamet?

58 komentarjev

PHP4 se počasi poslavlja

Slo-Tech - Na uradni PHP-jevi strani so točno po treh letih odkar je bil izdan PHP5 sporočili, da bodo ob koncu tega leta (31.12.2007) prenehali nuditi podporo za PHP4.

Uporabnike PHP-ja pozivajo, naj čas do koca leta porabijo, za pripravo svojih PHP aplikacij za delovanje na PHP5. V ta namen so pripravili navodila za prehod iz PHP4 na PHP5, iz PHP5.0 na PHP5.1 ter iz PHP5.1 na PHP5.2.

Ob tej priložnosti je pametno omeniti še stran goPHP5.org, kjer je seznam aplikacij, ki bodo s 05. februarjem 2008 opustile podporo za PHP4, prav tako je na njihovi strani seznam gostovanj, ki so PHP5 enabled.

Glede na to, da je na seznamu goPHP5.org tudi phpMyAdmin upam, da bodo slovenska gostovanja to razumela, kot sporočilo, da je že čas da gredo na PHP5.

37 komentarjev