»

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

IEEE 802.11g uradno potrjen

IEEE - Pri IEEE-SA (Institute of Electrical and Electronics Engineers - Standards Association) so včeraj objavili, da so uradno ratificirali IEEE 802.11g standard. Gre za naslednika že dobro poznanega IEEE 802.11b, ki je bil v uporabi predvsem na področju tehnologije brezžičnih omrežij (WLAN). Glavna prednost novega standarda je večja prepustnost, saj prvotno hitrost 11 Mbps poveča na 54 Mbps. Za vse uporabnike obstoječih omrežjih je razveseljivo tudi dejstvo, da je novi protokol združljiv tudi s svojim predhodnikom. Uradna najava.

7 komentarjev

Vrednost oglaševalskega prostora na Sex.com: 500.000 USD mesečno.

The Register - Nadaljujemo z razvpito afero domene sex.com, ki jo je VeriSign malomarno, na podlagi ponarejenega pisma in brez predhodnega preverjanja pri dejanskem lastniku, Garyu Kremenu, predal Cohenu, ki je po obsodbi prebegnil v Mehiko in postal priljubljena tarča lovcev na glave. Klik!

Tokrat je sodišče zavrnilo Cohenovo pritožbo -- ta mora tako plačati 65 milijonov dolarjev oškodovancu, vendar je svoje imetje prenesel preko meje, v Ameriki pa se izgovarja, da tolikšna odškodnina zanj pomeni propad in da bi moral vse svoje življenje delati le za Kremena.

No, nas pa bolj zanima nadaljevanje sojenja, saj je sedaj na vrsti VeriSign. Ta vztrajno zanika klasifikacijo domene kot lastnine in posledično tudi odgovornost, ki jo ima kot registrar, vendar je v ozadju nekaj več. Verjetno jih ne skrbi le to, da bo odločitev sodišča o odgovornosti registrarja pomemben presedan v podobnih zadevah (in bodo morali Kremenu izplačati $ 100 MIO) ...

... bolj zoprno je to, da so sami znani po neavtoriziranih...

3 komentarji