»

Nvidia z dobičkom

Nvidia - Nvidia je objavila finančno poročilo za prvo četertletje letošnjega leta, ki govori o 844,3 milijonih ameriških dolarjev prihodkov in 132,3 milijonov dolarjev dobička. Sicer sta obe vrednosti nižji kot v zadnjem četrtletju lanskega leta, vendar glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za 24 dobiček pa kar za 44 odstotkov. Med vzroki za povečanje dobička je med drugim prihodek od prodanih grafičnih kartic za prenosnike, ki se je od enakega obdobja lani povečal za kar 71 odstotkov.

Več o tem v nVidiinem finančnem poročilu.

12 komentarjev

AMD odpustil 430 zaposlenih

X-Bit Labs - Predvsem zaradi slabih poslovnih rezultatov ter delno tudi zaradi lanskega nakupa ATI-ja je AMD, ki je na začetku leta že odpustil dva odstotka svojih zaposlenih, opustil dodatnih 430 delavcev. Vsi odpuščeni so bili zaposleni v severnoameriških obratih AMD-ja. Večina odpuščenih so bili zasposleni v trženju in prodaji izdelkov ter v menedžmentu, poleg tega je brez službe ostalo tudi nekaj inženirjev, vendar naj le-to ne bi vplivalo na trenutje AMD-jeve projekte. Naj spomnimo,da je pred časom tudi Intel odpustil okoli deset odstotkov svojih zaposlenih.

Več o tem na X-bit labs.

5 komentarjev

The Simpsons Xbox 360

Hartware.net - Verjetno vsi oboževalci risane serije The Simpsons težko pričakujete premiero celovečernega filma z vašimi junaki v glavnih vlogah. Očitno pa je dobro možnost za reklamo pri tem videl Microsoft, ki bo svojo priljubljeno konzolo Xbox 360 za to priložnost oblekel v rumeno barvo. Žal bo The Simpsons Xbox 360 izdelan le v sto primerkih, ki jih bodo med promoviranjem omenjenega filma podarili redkim srečnežem.

Velja še dodati, da pri tem ne gre za najnovejši Xbox 360 Elite, ampak za osnovno različico Microsoftove konzole.

Več o tem na Hartware.net.

9 komentarjev