»

Red Hat World Tour 2004

News Forge - Red Hat je prvi distributer Linuxa na svetu, ki se je zadnje čase specializiral v razvoj Linuxa za podjetja. Kljub temu pa ostaja zvest načelom odprte kode, kar dokazuje tudi njihova odprava, ki se podaja na pot razširjanja idej o Linuxu in prostem programju. Ekipa bo obiskala sedem svetovnih mest na štirih celinah: Tokyo, Brisbane, Sydney, Munchen, London, Boston in Toronto. Potovanje se bo končalo 1. aprila, ko bo na sporedu tudi prvo mednarodno Red Hatovo srečanje, ki bo hkrati potekalo v 612-ih mestih po svetu. Klik!

0 komentarjev

Internet Explorer stopa na pota združljivosti

Slashdot - Bralci Slo-Techa, ki se ukvarjajo z izdelovanjem in oblikovanjem spletnih strani, so verjetno dobro seznanjeni s problematiko najbolj uporabljenega internetnega brskalnika, Internet Explorerja. Slednji namreč ne deluje v skladu s pravili za postavljanje in prikazovanje spletnih strani, ki jih je v ta namen določil W3C (World Wide Web Consortium), posledično pa imajo določene strani, ki so prilagojene za prikaz v IE, težave z združljivostjo in prikazom v brskalnikih, ki sledijo standardom W3C. Prav tako ima Internet Explorer težave s stranmi, ki uporabljajo nekatere izmed tehnologij W3C, na primer CSS.

Težave s stranmi, prilagojenimi za IE, se v Mozilli, Operi in ostalih brskalnikih vse bolj zmanjšujejo, prav tako pa je vse manj strani, ki so prilagojene samo zanj. Podobne težnje do sedaj ni bilo čutiti v nasprotnem taboru, saj zaradi Microsoftovih izključnih pravic do programske kode uporabniki sami ne morejo dodajati in spreminjati nastavitev takšnega obsega v samem programu. A...

18 komentarjev