»

Linux Mint pridobiva priljubljenost

Gnome Shell + Mintovi popravki

vir: Slashdot
Slashdot - Po letošnjem mlačnem sprejemu novega Ubuntu uporabniškega vmesnika Unity je veliko uporabnikov prebegnilo h konkurenčni distribuciji Linux Mint. Mint je tako kot Ubuntu pripravljen z mislijo na nove Linux uporabnike, zato ga odlikujeta preprostost uporabe ter lep in dodelan uporabniški vmesnik. Do letošnje pomladi je v bistvu šlo za predelavo Ubunta, začenši s septembrom pa sistem v celoti osnuje na debianu unstable. Zdaj smo tik pred izidom 12. različice "Lisa".

Dvanajstka bo tako namesto Unity-ja uporabljala manj radikalen in zato bolj sprejemljiv Gnome Shell, vendar z svojimi prilagoditvami (Mint Gnome Shell Extensions). Mintovci ugotavljajo, da ima Gnome trojka sicer moderen in izpiljen videz, vendar s sabo prinese precej nov in...

55 komentarjev

Britanci zadržani do optike

vir: PC Pro
PC Pro - Na Otoku je že od lani na voljo "superhitra" optika od 24Mbit/sec naprej, vendar se je zanjo odločilo silo malo uporabnikov. Le med 3.5% do 5% upravičencev oz. zgolj "družine z najstniki", kot je komentiral regulator trga Ofcom.

Največji ponudnik dostopa do interneta BT je k podpisu uspel privabiti le 300.000 od skoraj 6 milijonov upravičenih gospodinjstev (5%), kar je sicer bolje od prejšnjega leta (38.000 podpisnikov ali 1.5%), a še vedno malo. Konkurenčni Virgin Media bi lahko 100Mbit/s optiko ponudil kar 8 milijonom naročnikov, vendar jih je podpisalo le 187.000 (2.3%), pa še ti so se večinoma odločili za cenejši 50Mbit/s paket.

So razlogi v ceni? Verjetno ne, ker optika ni dražja...

78 komentarjev

Zetas nadaljujejo boj proti blogerjem

Portal En Vivo poziva meščane, naj policiji in vojski prijavijo vsakršno sumljivo doganjanje in s tem skupaj poskrbijo za varnost v mestu.

vir: En Vivo
Houston Chronicle - Mehiški narko kartel Zetas je v noči na sredo ubil in obglavil še enega blogerja, že četrtega letos. Truplo mlajšega moškega z nadimkom "Rascatripas" (ta, ki praska po trebuhu") so ob zori našli sredi enega večjih križišč v priobalnem mestu Nuevo Laredo, skupaj s napisom "To so mi storili, ker nisem razumel, da ne smem [o dejavnosti kartela] pisati po socialnih omrežjih". Rascatripas je bil eden od administratorjev na lokalnem portalu Nuevo Laredo En Vivo, ki je postal neke vrste oglasna deska za poročanje o dejanjih kartela Zetas v mestu. Člani kartela so namreč s serijo umorov in zastraševanj utišali domala vse časopise, zato domala vse obveščanje o njih poteka na internetu.

Portal En Vivo daje velik poudarek na anonimnem poročanju o aktivnostih kartela in drugih kriminalnih združb. Na strani so...

55 komentarjev