»

Kiberpipa se odpira

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po poletnem zatišju se Kiberpipa ponovno odpira z rednimi tedenskim predavanji in srečanji. Ta teden si bomo pogledali osnove Ubuntu Linuxa, srečali z Drupal skupnostjo in poslušali o novem spletnem portalu BigDeal.si.

Linux popoldne, v torek 14.9 ob 18h, je namenjen začetnikom v svetu Linuxa. Pričakujemo uporabnike računalnikov z osnovnim predznanjem kateregakoli od Windows namiznih sistemov (Windows XP, Vista, 7), ki pa bi se radi spoznali tudi z Linuxom (in se do zdaj še niso). Predstavili bomo Ubuntu in Kubuntu distribucijo (kateri sta si zelo sorodni) in vam pokazali kako se ju uporablja za najpogostejše naloge domačega uporabnika.
Teme: Instalacija Ubuntu Linuxa, Upravljanje s paketi v Ubuntu Linuxu, Linux namizje Gnome, Linux namizje KDE, 15 minut o...

13 komentarjev

Microsoft v pričakovanju Windows Phone 7 pokopal iPhone

MSNBC - V Redmondu so skorajšnji izid Windows Phona 7, ki je sedaj dokončan, obeležili na poseben način. Priredili so Windows Phone Pride Parade, kjer so vsi člani skupine, ki je razvijala nov izdelek, sodelovali v najrazličnejših vlogah. Nekateri so bili zombiji, plesali so slavni Thriller Michaela Jacksona, spet drugi so bili pogrebci, ki so na mrtvaškem vozu peljali konkurenčni Applov iPhone.

Seveda sem jim ni zmešalo, pojasnjuje Microsoftov Frank Shaw. Tovrstne zabave so pogoste v IT-branži, saj se skupine, ki so trdo in veliko delale za izid izdelka, nekoliko sprostijo in poveselijo. Zato so v svojo proslavo vključili glasbo, igre, hrano in parado - njen del vidimo na posnetku - do igrišča, kjer se je odvijala glavnina zabave. Mrtvaški...

66 komentarjev

Apple dovolil pisanje aplikacij v Flashu

CNet - Apple je aprila letos postavil nova pravila za razvijalce aplikacij, v katerih je zapisal, da morajo biti aplikacije napisane izključno v jezikih, ki jih je Apple odobril (Objective-C, C, C++ ali JavaScript). To je ujezilo Adobe, ki je bil izdal Adobe Packager for iPhone prav za enostavno prevajanje aplikacij v Flashu v nativno kodo za iPhone. Te dni si je Apple premislil.

Po novih pogojih uporabe lahko pisci uporabljajo katerokoli orodje za pisanje aplikacij, Apple pa bo objavil še App Store Review Guidelines, kjer so zapisali točke, ki jim morajo ustrezati aplikacije, da so sprejete v App Store. In v teh si je Apple še vedno pridržal dovolj vzvodov, da ne objavi tistih, ki jih ne mara (npr. Če aplikacije ne počenja nečesa uporabnega ali nudi zabave, ne bo nujno odobrena, saj imajo veliko resnih razvijalcev, ki v druži svojih aplikacij ne želijo amaterskih izdelkov).

V pogojih uporabe so sicer spremenili točke 3.3.1 (aplikacije lahko uporabljajo le dokumentirane API-je na način,...

17 komentarjev

GoDaddy naprodaj

The Wall Street Journal - Eden izmed bolj znanih registrarjev domen GoDaddy, ki, denimo, svoje kontroverzne reklame vrti celo na finalu ameriške nogometne lige, je naprodaj. GoDaddy ima sedež v Scottsdalu v Arizoni in je v lasti Boba Parsonsa, ki je podjetje ustanovil leta 1997. Danes je prek njihove strani registriranih 43 milijonov domen, s čimer so vodilni registrar na svetu. Poleg tega se podjetje ukvarja s prodajo storitev za e-poslovanje, varnostnih storitev in ostalih spletnih pritiklin, tako da so lani njihovi dohodki znašali med 750 in 800 milijoni dolarjev.

Prodajo ureja podjetje Qatalyst Partners. Analitiki ocenjujejo, da bi se lahko na dražbi cena za GoDaddy povzpela do milijarde dolarjev. Manjši konkurent Register.com je bil namreč letos prodan za...

23 komentarjev