»

Bo nova Star Wars igra prinesla revolucijo?

The inquirer - Tako pravijo stric Lucas in njegovi fantje. V prihajajoči saber vihteči igri Star Wars: The Force Unleashed bomo namreč doživeli marsikaj novega. Nivo interaktivnosti naj bi bilj izjemno visok (čeprav po tradiciji Vojne zvezd to ne pomeni mečkanja notranjih organov), na fiziki in grafiki delajo strokovnjaki, ki so se doslej ukvarjali z računalniškim ustvarjanjem filmov, kar bo, upajmo, prineslo zavidljive rezultate, bolj prepričljivo igranje, najbrž pa tudi strojno zahtevnost.

Osebno bi vam namesto besedičenja raje pokazal kak videoposnetek ali vsaj sličico iz igre, a so LucasArts-ovci tokrat precej paranoični. Na predstavitvi v okviru GDC so vsakršno zajemanje slikovnega materiala prepovedali, zato boste morali podrobnosti o igri dobiti v pisni obliki. Časa za nakup novega računalnika oz. močnejšega trakca za Wiimote je še precej, saj bodo Silo s povodca predvidoma spustili šele naslednjo pomlad.

22 komentarjev

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Globalno segrevanje ogroža znanstvenike

Slashdot - Slashdot je objavil izjemno zanimivo zgodbo o težavah, s katerimi se soočajo znanstveniki, ki nasprotujejo teoriji globalnega segrevanja Zemlje kot posledice človekovega delovanja.

Mnogi priznani raziskovalci so prejeli od naravovarstvenikov številne (tudi smrtne) grožnje, pa čeprav opravljajo svoje delo povsem korektno. Po njihovih besedah je globalno segrevanje kljub pomanjkanju trdnih znanstvenih dokazov žal sprejeto kot absolutno dejstvo, saj se nanj opirajo številne politične in nepolitične organizacije. Posledično se vsakršno nasprotovanje trditvam o pojavu obravnava kot kapitalistična laž in izkoriščanje, tudi s strani številnih vlad, kar objektivno raziskovanje na tem področju močno ovira. Preberite se zamislite.

Huh, kako hitro je bil letos pust. Očitno dvajsetega julija lani nisem dovolj visoko skočil...

46 komentarjev

Primerjava nenavadnih ohišij

Tom's Hardware - Dandanes običajne sive škatle za računalniške komponente ne zadostujejo več. Večina uporabnikov si želi za svoje ohišje kaj bolj barvitega, očesu prijaznega, standard ostaja le še oblika (pa tudi ta ima precej alternativ). Seveda nas tu in tam nas nekateri proizvajalci (oziroma pogosteje domači ustvarjalci) presenetijo tudi z nečem popolnoma novim in omembe vrednim.

Pri THG so recimo nekaj dni nazaj pod drobnogled vzeli štiri precej unikatna ohišja, eno izmed njih...

3 komentarji

Nova anketa

Slo-Tech -
Na mesec za storitve mobilne telefonije osebno v povprečju porabim:
med 11 in 20 euri32%
(525)
med 1 in 10 euri27%
(449)
med 21 in 30 euri18%
(296)
med 31 in 40 euri8%
(131)
med 41 in 50 euri4%
(67)
0 eurov4%
(65)
več kot 81 eurov3%
(42)
med 51 in 60 euri2%
(37)
ne vem1%
(20)
med 61 in 70 euri1%
(15)
med 71 in 80 euri1%
(11)
Skupaj glasov: 1658
Kot je videti v povprečju porabimo bistveno manj, kot bi si operaterji mobilne telefonije želeli. Tokrat vas sprašujemo kolikokrat v življenju ste že lovili ribe? [>:D]

15 komentarjev

Tudi GeForce 7900GS in 7950GT za AGP?

Slo-Tech - Potem, ko sta luč sveta zagledali AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in XT naj bi bil trg AGP grafičnih kartic kmalu bogatejši za še dve grafični kartici. V nVidiinih novih gonilnikih Forceware 101.41 Beta so namreč zasledili AGP različici grafičnih kartic GeForce 7900GS in 7950GT. Še več, slednja naj bi bila že na voljo kupcem, za njo pa je potrebno odšteti 226 eurov.

Več o tem na Techpowerup in nemškem 3Dcenter forumu.

2 komentarja