»

Geforce 7800 GT

Geforce 7800 GT

vir: Guru 3D
AnandTech - Danes je nVidia predstavila novega člana v družini grafičnih kartic, Geforce 7800 GT. Kot se da sklepati že iz imena, gre za okrnjeno verzijo zastavonoše, 7800 GTX. Namesto arhitekture 24x8, ima kartica 20x7 cevovodov (pixel, vertex). Srce ji tiktaka pri 400 MHz, torej za 50 MHz nižje kot pri zmogljivejšemu modelu, prav tako je frekvenca pomnilnika s 600 spuščena na 500 MHz (1000 DDR).

Kartica se odreže bolje kot 6800 Ultra, in tako lahko pričakujemo padec cen celotne družine, zgrajene okrog NV4X. V testu ugotavljajo, da so nove kartice že tako zmogljive, da je potrebno zelo resno razmisliti o nakupu novega monitorja. 7800 GT z lahkoto prebavi vse igre na ločljivosti 1600x1200, zato je...

29 komentarjev

Japonci s satelitskim internetom do 2015

Slashdot - Japonske oblasti so objavile, da nameravajo razviti in lansirati nov komunikacijski satelit za dostop do interneta z oddaljenih krajev. Satelitova antena naj bi bila dolga kar 20 metrov, s čimer bo krožnik kar šestnajstkrat večji od običajnih satelitov. Tako bo omogočal dostop do interneta s hitrostjo 100 megabitov na sekundo povsod, torej z morskih otočkov, hribov, vlakov, letal in ladij. Sredstva za njegovo izgradnjo bodo začeli zagotavljati že v prihodnjem proračunu, dokončan in funkcionalen pa bo do leta 2015, zagotavljajo. Več o tem.

34 komentarjev

Popolnoma tiho računalo

Hexus - Kako se znebiti ventilatorjev v PC-ju in obenem ne doživeti staljenja vseh najnovejših in najhitrejših komponent računalnika, ki so vas stale mastne denarce?

Ena izmed možnih rešitev je nabava ohišja TNN300, ki je nastalo v sodelovanju podjetij Quiet PC in Zalman. Samo ohišje je zasnovano tako, da zmore brez uporabe ventilatorjev odvesti toploto, ki jo sproščajo (pre)vroče komponente in jih tako neslišno ohlaja. Poleg tega je ohišju dodanih še nekaj bombončkov kot naprimer daljinski upravljalec, test in oceno pa si lahko preberete na Hexus.net

28 komentarjev