»

Malo drugačen ventilator

ipKonfig - Kaj je narobe z današnjimi ventilatorji, poleg hrupa? Predvsem to, da je relativno velika površina v centru ventilatorja zakrita z motorjem, kar se lahko pokaže za problem pri procesorskih hladilnikih, kjer je tako kar precejšen del reber manj učinkovit, kot bi bil lahko. Tega problema so se lotili pri podjetju Y.S. Tech, kjer so ga rešili na zanimiv način - motor so iz centra prestavili v okvir ventilatorja. S tem so se ne samo rešili 'mrtve točke' v centru ventilatorja, pač pa so hkrati tudi zmanjšali hrup in porabo ventilatorja.
Ta ventilator so v roke dobili na ipKonfig.com, kako zadeva izgleda in malo tehničnih podatkov pa si lahko preberete v prvi polovici testa.

9 komentarjev

Mind control?

Slashdot - Zanimivo novičko so objavili na Slashdot-u: Znanstveniki so uspeli podganam v možgane vsaditi elektrode s katerimi lahko, zaenkrat zelo uspešno, nadzorujejo njeno gibanje. Ja, dejansko jo premikajo naprej, nazaj, levo, desno in še kam [:D]. Kot pravijo sami, samo še vprašanje časa je, kdaj se bo to izvajalo na ljudeh.
Za celoten članek pa sem: Klik!

15 komentarjev

Računalnik za teto

RipNet - Kakor se za avgust (in čas kislih kumaric) "spodobi", so revije in strani polne člankov o poletnem kupovanju računalnika.
Na RipNet-UK.com so se spomnili na večno težavo vseh zagretih računalničarjev. Za rokav te pocuka teta/stric/eden od sorodnikov, in z veliki očmi pove, da bi kupil računalnik. Vprašanje "Kakšen pa naj bi bil?" pa nudi tako ali tako samo odgovor:"Saj to pa sam najbolje veš."
Članek "Računalnik za teto" ali "Kako sestaviti budget računalnik" vam lahko da nekaj smernic, kako in kaj sestavljati poceni računalnike. Samo za moje pojme je rezultat za danajšne dni preslab še tako nezahtevnega uporabnika.
Sicer pa, odločite se sami..

6 komentarjev

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar