»

Sprehod po Intelu

AnandTech - AnandTechovci so napisali dokaj ilustrativen članek o sprehodu čez eno od Intelovih tovarn. Pregledali so, kako Intel dela procesorje, kako jih testira, kako jih pripravlja na izdajo in še veliko drugega. Ob branju vsega tega sem se kar zamislil nad enormnostjo stroškov, ki jih mora Intel plačati. Recimo, da se v produkciji procesorja pokaže, da je na vezju ena povezava preveč. Namesto da bi prenovili jedro, je Intelu cenejše, hitrejše in lažje procesor enostavno popraviti s strojem, ki je narejen za to, da dobesedno dela ter umika povezave med tranzistorji. Proces popravljanja procesorja traja več ur, če ne dnevov. Anandtechovci so pokazali tudi Intelov delujoč primerek 10 gigaherčnega ALU čipa, ki dela z zračnim hlajenjem. Vse to - in še marsikaj več tule. Če bi bil jaz Intel - bi se začel ukvarjati z izdelavo programske opreme... Ta strojna opema je iz dneva v dan bolj kompleksna...

5 komentarjev

Pleksi ohišje

The Tech Zone - Fabrike po svetu vedno bolj sledijo modnim smernicam. Tako si lahko sedaj omislimo modno obarvana, poslikana, prevrtana in oh in sploh predelana industrijska ohišja. Podjetje ClearPC je tako izdelalo še popolnoma prozorno ohišje. Nič več zafrkavanja s pleksi steklom ter njega rezanjem in lepljenjem, sedaj enostavno odidemo v trgovino (pa ne pri nas ) in si kupimo ročno izdelano prozorno ohišje. Ogledali so si ga na The Tech Zone in mu dali oceno 8/10, pod minus pa štejejo to, da nima gumba za reset .

1 komentar

Povezava dveh napajalnikov

Moddin'.Net - Se vam doma kje v kakšnem zaprašenem kotu valja kak star napajalnik, vi bi pa radi imeli več moči v ohišju? Zelo preprosta zadeva je vezava dveh napajalnikov skupaj, tako da dobimo iz njiju moč obeh skupaj. Sam sem le-to modifikacijo izvedel (po Slo-Techovih navodilih) in tako sedaj moje komponente uživajo pri 450W moči. Mislim, da je bo to dovolj še za dolgo časa. No, na Moddin'.net pa so si ogledali malce bolj industirjsko možnost za isti trik. Splača se sigurno, sami pa se odločite, katero možnost boste izbrali (sam navijam za "slovensko" rešitev, saj je cenejša in lažje dostopna).

3 komentarji