Prijavi se z GoogleID

»

Samsung odprl pot do telefonov s 6 GB pomnilnika

Slo-Tech - Pametni telefoni imajo danes do 4 GB pomnilnika, največkrat kar 3 GB. Omejujoč dejavnik je kapaciteta posameznih čipov, saj jih zaradi pomanjkanja prostora v telefone ne moremo natlačiti poljubno mnogo. Komur je to premalo, ga bo razveselila novica iz Samsunga, da so začeli množično proizvodnjo 12-gigabitnih LPDDR4 DRAM jeder za mobilne naprave v 20-nm proizvodnem postopku. S tem je odprt lov na telefone s 6 GB pomnilnika.

A po drugi strani - celo najnovejši iPhone 6S zmore brez težav z 2 GB pomnilnika. Z veliko pomnilnika v pametnih telefonih je pač tako kot z vsemi dodatki. Lepo jih je imeti, a vsak prinese nekaj volumna, nekaj teže in predvsem nekaj porabe, da še hitreje prazni baterijo. Telefoni s 4 GB pomnilnika že...

57 komentarjev

V Nemčiji do leta 2018 vsem 50-megabitni internet

Slo-Tech - Nemško ministrstvo za promet in digitalno infrastrukturo je najavilo 2,7 milijarde evrov težak razvojni program, s katerim želijo do leta 2018 vsem Nemcem zagotoviti širokopasovni dostop do interneta vsaj s hitrostjo 50 megabitov na sekundo. Trenutno ima vsaj tako hitro povezavo že 68,7 odstotka nemških gospodinjstev, manjkajo pa področja, kjer je gradnja omrežij ekonomsko manj upravičena.

Na področju teh tako imenovanih belih lis, ki so jih operaterji zaradi ocenjene neekonomičnosti izpustili, bodo sedaj omrežja lahko postavili na dva načina. Po modelu lukenj v ekonomičnosti (Wirtschaftlichkeitslückenmodell) bo lokalna skupnost zakrpala luknjo v pokritosti, ki jo je pustilo telekomunikacijsko podjetje. Po drugem modelu...

56 komentarjev

DD4BC napada in izsiljuje banke z DDoS-napadi

Bloomberg - Skupina DD4BC (DDoS for Bitcoin), ki je aktivna od sredine minulega leta, je v zadnjih mesecih bistveno povečala svoje aktivnosti, poroča Bloomberg. Gre za kriminalno združbo, ki izvaja DDoS-napade in od žrtev zahteva plačilo v bitcoinih v zameno za prenehanje napada. Na začetku so se lotevali predvsem farm bitcoinov, borz in spletnih igralnic, sedaj pa so se osredotočili na finančne inštitucije. To jim je prineslo več publicitete in resno policijsko preiskavo v več državah.

V letu dni delovanja so...

4 komentarji