»

HD-DVD zamuja

Yahoo News - Ravno pred kratkim smo omenjali, da je tudi Pioneer predstavil prvi BluRay pogon. Standardov največji tekmec, HD-DVD pa bo po besedah Toshibe rahlo zamudil, trenutno je napovedan izid po novoletnih počitnicah.

Sprva je bil načrt da bodo mediji, naprave in velika zbirka filmov izšli še pred novim letom, toda po besedah Toshibe sedaj raziskujejo, kdaj bi bil najugodnejši čas za izdajo novega formata. Izid na Japonskem bo ostal nespremenjen, do sprememb prihaja le v ZDA.

Podpora HD-DVD izgleda slaba, saj ga podpira predvsem Toshiba (torej tudi Nec in Sanyo), v Hollywoodu pa HD-DVD zagovarjajo trije studii, ki so dejali, da bo do izida pripravljenih 89 filmov. Vedno več filmskih studiev se odloča za BluRay, saj je le-ta oborožen z vsemi mogočimi proti-piratskimi zaščitami. Zamuda HD-DVD je tolej le voda na mlin BluRay-u, ki očitno počasi, a vztrajno zmaguje to bitko.

Še izvorna novica.

25 komentarjev

Creative Zen mp3 predvajalnik z virusom

PC World - Skoraj neverjetno ampak resnično. Finsko podjetje F-secure je opozorilo na to, da preko 4000 Creativovih mp3 predvajalnikov Zen Vision, ki so bili prodani na Japonskem, vsebuje črva, ki lahko napade operacijske sisteme Windows.

Črv sliši na ime Wullik.B ali tudi Rays.A in je star že 2 leti. Okužba je možna, če pri prenosu mp3-jev na gizmo poklikamo po okuženi datoteki.

Izvorna novica

Sedaj pa samo še čakamo dan, ko bodo izšli windowsi z vgrajenim virusom [>:D]

11 komentarjev

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

ATI - ATi je na tržišče poslal eno najhitrejših grafičnih kartic za prenosnike pod pričakovno oznako Mobility Radeon 9800. Pohvali se lahko z 8 cevovodi ter 256 MB pomnilnika. Odlično se izkaže tudi v zahtevnejšem svetu 3D animacij in videa, da o primernosti poganjanja najnovejših iger sploh ne izgubljam besed.

Eden prvih prenosnikov, ki se lahko pohvali z omenjenim GPU-jem, je Dellov Inspiron XPS.Več o tej grafični kartici izveste na ATi-jevi domači strani.

Je že začel kdo dodatno varčevati za nakup prenosnika?

32 komentarjev

Nintendo patentira prisebnost

Slo-Tech - Še ena izmed zanimivih patentnih cvetk. Namreč uspelo jim je patentirati norost oz. stopnjo prisebnosti.

Svoj patent primerjajo z drugimi statistikami ki se pojavljajo v igrah zvristi označene kot RPG (Role-playing Game). Namreč v takih igrah se za posamezen lik meri več statistik (npr. zdravje, inteligenca, mana, moč...). Kot eno izmed takih statistik je Nintendo tudi patentiral stopnjo norosti.

STR 12, DEX 18, WIS 12, INS 8.... You're not insane enough to enter this door.

19 komentarjev