»

Sto milijonov Kitajcev z internetom

BBC - BBC poroča, da je število uporabnikov interneta na Kitajskem preseglo sto milijonov, kar znaša slabih osem odstotkov vseh Kitajcev, izmed katerih jih ima tretjina t.i. broadband povezave. Za primerjavo povejmo, da v Sloveniji število rednih uporabnikov interneta presega 30 odstotkov populacije. V absolutnem merilu je več uporabnikov interneta kot na Kitajskem samo še v ZDA.

Kljub velikemu številu uporabnikov kitajska vlada še vedno cenzurira spletne vsebine. Tako so pretekli teden oblasti zagrozile z zaprtjem vseh strani in blogov, ki ne bi prijavili vsebine svojih strani. Kitajci se seveda znajdejo po svoje in do 'prepovedanih' strani dostopajo prek različnih, še ne blokiranih proxyjev in podobno, dokler še ti niso blokirani.

14 komentarjev

Pocenitev dostopa do ADSL za ponudnike

Finance - Kot poročajo Finance (članek je plačljiv), bo Telekom z jutrišnim dnem znižal cene za ponudnike dostopa do ADSL. Cene se bodo znižale za cca 15% pri hitrosti 512/128 kbit/s (iz 5880 na 4992 SIT) oz za cca 33% pri hitrosti 4096/512 kbit/s (iz 12600 na 8438 SIT za zakup do 1499 paketov). Upam, da to pomeni razširitev ponudbe ADSL na trgu in s tem še nižje cene za končne uporabnike. (Čeprav resnici na ljubo tudi sedaj niso previsoke). Kot kaže, nas čaka kar pestra jesen na področju širokopasovnih povezav, še posebej, če bo res možen ADSL brez ISDN.

109 komentarjev

Sušlja se o ATIjevem čipu R600

CDR-Info - Po raznih forumih se na skrivaj sušlja, da ATi razvija nov čip, s kodnim imenom R600. Čip naj bi bil zgrajen v 65nm tehnologiji. Imel naj bi kar 64 cevovodov (Vec4 + Scalar), jedro naj bi tiktakalo z 800MHz, 25.6Gpixels/s, pomnilnik (GDDR4) naj bi bil pri 1.8GHz (57.6 GB/s pasovne širine). GPU naj bi vseboval WGF2.0 unified shaderje, ki so še v razvoju.

ATI še ni splavil R520 jedra, ko se že govori o R600. Ali so to pobožne želje, ali pa resnično začrtane meje, ki jih ATi želi doseči, bomo videli predvidoma čez eno leto, ko naj bi bila kartica prišla na trg.

26 komentarjev

NEST.2005 v sodelovanju z Gigabyte

Slo-Tech - Torej ... Kot že veste, NEST.2005 bo. Odvijal se bo od 22. 7 do 24.7 v Sečovljah (tako kot že zadnji dve leti). Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Hrana bo na voljo enako kot lani -- lokalni gostilničar vam prijazno ponuja pice, makarone, čevapčiče in solate po tisoč tolarjev na obrok. Glede na izkušnje iz preteklih let avtobusnega prevoza ne bomo niti poskušali organizirati. Vstopnina je enaka kot lani (2500 SIT).

Tudi letos bomo organizirali nekaj tekmovanj. Trenutno načrtujemo klansko tekmovanje v CSS (5 na 5) in dve "ubi-ga" (deathmatch) tekmovanji v CS 1.6 in COD. Vse po sistemu dvojne eliminacije. Za idejo o nagradah, si oglejte seznam sponzorjev. Denarnih nagrad ni.

Sprejeli bomo 200 prijav. Več informacij!

73 komentarjev