» »

Ali za skeniranje potrebujemo polne kartuše? HP: Seveda!

1
2
»

Karamelo ::

feryz je izjavil:

Čisto tako, iz firbca, a kdo prebere tisto govno, ki se mu reče EULA?
Nekako dvomim, da bi HP to pozabil omeniti noter.
HP je slab, pokvarjen, ostali, ki nategujejo po dolgem in počez, so pa kul. Dokler niso in izdelek preprosto neha delovati. Primerov kolikor hočeš.


Tako slab software za instalacijo driverjev kot ga ima HP, nima nobena druga firma !!! Ko se začneš enkrat loopat skozi njihov HP Smart ki je daleč od smart, gredo ure in ure, da usposobiš osnovne stvari, kot so printanje, o skeniranju lahko samo sanjaš.

Stvar je tako slaba, da nisem uspel usposobit nek poceni HP printer za 80€ na enem od računalnikov od kolega. Potem je probal tudi neki "expert" za plačilo, ki je po telefonu zagotovil, da je to en dva tri. No izkazalo se je, da je bil pri kolegu cel dan in se jebal s tem softwareom.

Meni na mojem compu je recimo delalo duplex scan v pdf, potem pa kar naenkrat z lepega nehalo delat. Odinštaliral sem driverje, software (HP Smart), potem restartal comp in znova padel v HP Smart inštalacijo. Sedaj mi dela tiskanje, skeniranje ne in iščem alternative HP-ju, ker se enostavno nimam časa s tem zajebavat.

Če želiš dobiti navaden driver za printer, to pri HP-ju ne gre. Tudi če po ne vem kakšni poti najdeš neko inštalacijo, se vmes v nekem koraku zredirekta na HP Smasrt in začne inštalirati to sranje. Inštalacija navadnega tiskalnika, ki bi morala vzeti max 3 minute, skupaj z downloadom, traja tako pol ure v najboljšem primeru. Če pa ne rata, ti gre pa cel dan.

Lahko bi še pisal, pa bom tu končal. Nikoli več HP.

sbawe64 je izjavil:

Za 270 Brother DCP-T720DWYJ1 (na flaške)
https://www.printink.si/vecfunkcijska-n...

Na tej strani gledam, ker imajo filter
https://www.printink.si/izberi-tiskalni...



Drugače poklikaj tvoje želje na https://geizhals.eu/?cat=multi , tu imajo najbolj obsežen filter.


Ta mi je zanimiv DCP-T720DWYJ1 na te flaške. Ali kdo ve, ali je ta tekočina univerzalna ali ima vsaka firma svojo? Se da tekočino od HP-ja zlit v Brother in obratno? Oz kupiti neko poceni noname?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Karamelo ()

darkolord ::

Od Brotherja flaške so smešno poceni. 10 eur za 6500 strani.

acookook ::

Mene pa zanima, tisti, k imate HP, katere printerje še imate? Doma imam HP Deskjet 4535, pa je edini cokl app, kjer rabiš biti prijavljen za skeniranje. Torej so še kakšni dobri HP printerji (tonerji ali kartuše)?
.

mitjau ::

acookook je izjavil:

Mene pa zanima, tisti, k imate HP, katere printerje še imate? Doma imam HP Deskjet 4535, pa je edini cokl app, kjer rabiš biti prijavljen za skeniranje. Torej so še kakšni dobri HP printerji (tonerji ali kartuše)?


HP Scan and Capture - tole potegni iz stora in ne rebiš biti prijavljen za skeniranje...

MrStein ::

Saj lahko skeniraš s katerimkoli programom.
Ali so modeli brez gonilnika?

Po opisu sodeč tudi HP Scan and Capture zahteva nameščen gonilnik.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

sbawe64 ::

darkolord je izjavil:

Od Brotherja flaške so smešno poceni. 10 eur za 6500 strani.

Vsi tiskalniki na flaške [ciss sistem] (HP Smart tank, Epson Eco tank, Canon pixma, Brother) imajo poceni barve, vsak proizvajalec uporablja svoje.
Le cena takega tiskalnika je +180 EUR, zato ljudje raje kupujejo zadeve za 40-50 eur in nato kupujejo drage kartuše.

Mimovrste ima svojo kategorijo samo za take tiskalnike:
Tiskalniki s črnilnimi posodami
https://www.mimovrste.com/tiskalniki-cr...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

zavajon ::

acookook je izjavil:

Mene pa zanima, tisti, k imate HP, katere printerje še imate? Doma imam HP Deskjet 4535, pa je edini cokl app, kjer rabiš biti prijavljen za skeniranje. Torej so še kakšni dobri HP printerji (tonerji ali kartuše)?

Jaz imam HP LaserJet Pro MFP M26nw, star 6 let. Sa skeniranje sem zraven dobil Readiris.
Pred nakupom sem preveril, ali ima kakšne trike, kot so ti v tem članku.
Takoj ko sem ga priklopil, sem mu na routerju onemogočil dostop do interneta, da si ne bi upgradal firmware.
Dela še danes bp.

bobby ::

Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

aborko ::

Pri teh tiskalnikih na flaške se bodite pozorni še na eno stvar in sicer kako ima printer urejen waste ink tank. So poštudirali da lahko tudi s tem nategujejo. Namreč nekatere firme dajo kar neko vpojno peno na dno tiskalnika in ko counter doseže določeno št. strani, je ta prepojena in je ponekod kr otežena menjava + tudi če zamenjaš je seveda potreben še SW reset counterja, kar včasih ni enostavno ali celo možno končnemu uporabniku.



Sam sem imel ta problem na dveh Canon maxify tiskalnikih, reši se dokaj enostavno da cevki z odpadno barvo namesto v peno preusmeriš v eksterno stekleničko zunaj tiskalnika. Pri meni se je v 8k printih nabralo skoraj 100ml te odpadne barve. Nekje 8k strani pa je tudi potrebnih da SW javi da je waste ink poln.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aborko ()

Karamelo ::

bobby je izjavil:

Naps
https://www.naps2.com/


10000000000000x hvala

borisk ::

mi smo iz majhnih kao "SB" AIO printerjev (HP) prešli na xerox laserce. začeli smo z najcečjim C505 ki je super, vsaka nižje rangirana zadeva pa je malce slabša, C315 je že mal šrajkal zadnjič, z c235 pa smo imeli probleme od novega, neka težava s poravnavami tonerjev in driverji, diagnostične strani je natisnil vredu, ko si pritisnu tiff ali pdf pa ne. so ga zamenjal, ampak po mojem mnenju še vedno ni tako kot bi moralo biti. imamo pa približno enak smotan inštaler kot HP smart, je pa vsaj potem aplikacija kr vredu, moram pa sprobat naps2 (hvala bobby)

mojsterleo ::

Sem imel pred leti Canona mp520. Ker sem po zaključku faksa bore malo tiskal, so se kartuše zasušile, potem pa se je pokvarila še tiskalna glava. In jasno, z omenjenimi "problemi" ni bilo možno skeniranje dokumentov na PC ali na USB ključek. Da bi bila beda še večja, tiskalnik ni sprejel oziroma da bi tiskal samo s črno kartušo.
Na konec koncev je zadeva romala v smeti... če pa bi se dalo skenirati bi zadevo verjetno še vedno imel doma.
Skrb za okolje na najvišjem nivoju. ;((

eVro ::

Zakaj bi pri poceni lasercih (zadnjih 15 let) kdorkoli kupoval kakršnegakoli inkjeta, s tankom namesto kartuš ali pa ne. Zakaj sploh govorimo o inkjetih, kje je fora? Pustimo 1% norcev, ki printajo domače fotke na navaden 80g papir in razlagajo o kvaliteti, hihi. Saj govorimo o tipični uporabi, torej printanju dokumentov?

To, da je inkjet zasušen ko ga potrebuješ, mora biti feature. Ni druge razlage, saj je to edina stvar, ki jo čisto vsi inkjeti obvladajo v nulo. Ne vem a je Epson al Brother tisti, ki ima nek mehanizem proti zasuševanju, za katerega troši barvo, ampak tudi tisto nikakor ni zanesljivo, preverjeno.

Zakaj inkjeti za 50EUR sploh še obstajajo, kdo to sranje kupuje? Ne vidim enega profila uporabika, ki bi se mu to splačalo, razen seveda takoimenovanih znalcev kvalitete, ki doma tiskajo družinske fotografije za desetkratnik cene glede na lokalnega tiskarja, ki bi fotke naredil na 30 jurjev vrednem industrijskem Canonu.

SOHO inkjet je biznis z ravno da ne neskončno maržo. Ne tega podpirat, če se le da.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eVro ()

MrStein ::

Sinko mora natisniti seminarsko nalogo v barvah.
(no, lahko bi odnesel v kako tiskarno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darkolord ::

@eVro,

čisto enostavno: ker pri laserjih ni nič manjša barabija.

Barvni laserc za 100 eur.
Cena posameznega tonerja 80 eur za 1500 strani.

Barvni laserc za 300 eur.
Cena posameznega tonerja 80 eur za 2500 strani.

Barvi laserc za 1000 eur.
Cena posameznega tonerja 80 eur za 10000 strani.

Barvi laserc za 10000 eur.
Cena posameznega tonerja 80 eur za 60000 strani.

Thirt-party tonerji so čista loterija - kartuše so večinoma remanufactured (spucane in ponovno napolnjene rabljene), prah je nižje kvalitete kot original, tako da je samo vprašanje časa, kdaj se ti bobni ali trak zapaca, ali bognedaj, kar strese toner po celemu printerju.

Pa bobni imajo tudi omejen čas trajanja. Če je znotraj kartuše, pa velja tisto zgoraj - dela, dokler ne dobiš enega, ki je bil že n-krat uporabljen in ti vse zapaca.

aborko ::

@eVro: se bi kar strinjal, načeloma je z laserci dosti manj problemov, so verjetno za 90%+ uporabnikov boljša izbira.

Moj primer: manjša pisarna, 2 printerja, rabim barvne printe za nekje 20% izpisov, rabim duplex in v povprečju se naredi cca 1000 printov na mesec. V preteklosti smo imeli starega ČB hp laserca z minimalno problemov, naredil je 80k printov (neoriginalni tonerji po 12EUR/2k strani, delali odlično).
Sedaj 2x Canon maxify 2150, od začetka malce več problemov z neoriginal kartušami, sedaj po 40k izpisov (nekje 30k z ciss) in dodanim zunanjim waste ink tankom minimalno problemov (a še vedno več od laserca). Stroški do sedaj za 40k printov: 2x tiskalnika (2x100EUR) + 2x ciss (2x20EUR) + cca 2L barve (60EUR). Vseeno bo naslednji komplet verjetno 2x laserc, kjer brez nekih hackov preprosto dela (no vsaj upam da so novi tako zanesljivi kot so bili stari).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aborko ()

Karamelo ::

katera naprava za 200€ je torej najbolj robustna stvar na planetu? rabil bi tiskalnik z duplex printanjem in skeniranjem preko feederja in seveda da ima škatlo listov spodaj

še vedno razmišljam če sploh rabim barve ali ne...če ne, potem verjetno laser? kateri?

če rabim barve? Brother DCP-T720DWYJ1 verjetno

BlaY0 ::

Itak da se inkjet na dolgi rok ne splača... večino barve gre za čiščenje samih šob. Laserci so malo bolj rentabilni.

Sem pa zadnjič iskal rezervne dele za Lexmark barvnega laserca, v bistvu samo en PCR (primary charge roller) bi bilo potrebno zamenjat ker je puščal sledi (baje precej pogost problem za katerega Lexmark ve, vendar jih to kaj dosti ne zanima). Ni šans, lahko dobiš samo kompletno razvijalno enoto, ki pa košta toliko kot cel printer in katerikoli servis vprašaš, kaj več od menjave tega ti ne bodo naredili. Na koncu sem seveda zadevo dobil na AE za borih $5.

eVro ::

@darkolord:

V grobem se strinjam, vendar se mi barabija pri lasercih zdi manjša, saj si za budget par sto evrov dejansko lahko omisliš tiskalnik za doma - torej z dragim tiskom in namenjen manjšim količinam - ampak za dolgoročno uporabo, merjeno v letih. V tem času uporabnik 50-evrskega inkjeta zamenja več tiskalnikov in še več znamk tonerjev, vse skupaj pa stane recimo da približno enako. Vendar je bistvena razlika med obema v tem, da ima uporabnik laserja na voljo tiskalnik, drugi pa stalno zajebancijo, za primerljiv denar.

V budget je že vključen skener (kupiš MFC) in en črn toner, kar bi moralo zadoščati za občasen tisk dokumentov. S prvim dodatnim kompletom vseh štirih tonerjev pa se življenjska doba več kot podvoji. Bobna pri takem printerju ne menjaš, sicer delaš nekaj narobe.

Inkjet je narejen za redno uporabo in to ne gre skupaj s konceptom poceni printerja ter dragih kartuš. Tega luksuza, da printer dela ko ga rabiš, pri inkjetu ni - in tukaj vidim pomembno razliko. Vsak drek se enkrat posuši :D Komu ali čemu so torej inkjeti za 50€ sploh namenjeni? Enkratni uporabi?

@Karamelo:

Za 200€ se danes dobi šele najcenejšo smiselno opcijo za najmanj zahtevne uporabnike, torej zgolj za občasni tisk kot v zgornjem primeru. Morda dobiš celo MFC, ampak brez duplexerja in feederja. Iz tvojega opisa sklepam tudi, da vseeno tiskaš več kot nekajkrat na leto, gledamo srednji/SOHO razred. Spodoben tiskalnik, kot ga opisuješ, je že pred zadnjo inflacijo stal od 300-400€ naprej, MFC pa 500-600€. Pod nekje temi cenami pa vedno znova ugotavljamo, da je tiskalnik na dolgi rok dražji ali pa ga v bistvu nimaš (imaš zasušen inkjet). Za 200€ se mi zdi izvedljivo le z iskanjem, preizkusom in nakupom malo boljšega rabljenega. Gre seveda več časa in energije kot pri nakupu novega, ampak imaš vsaj šanse za 200€. Pri takih tiskalnikih imaš tudi največ šans, da so na voljo spodobni neoriginalni tonerji.

darkolord ::

Še vedno ne vem, če kdaj prideš na isto.

Barvni komplet orignal tonerjev za laserca je minimalno 300-400 eur.

Npr. najcenejši barvni laserski MF na mimovrste je 480 eur. Komplet tonerjev je 500 eur (2400 čb, 2100 barvno). Priloženi barvni tonerji so za 1200 strani.

Inkjet na flaške je pol cenejši, flaške pa 10x cenejše in 3x "večje".

Sem naredil kar nekaj preskokov inkjet <-> laser, pa je oboje bolj kot ne ista pašta, ampak v nekem nižjem razredu so inkjeti krepko cenejši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

msjr ::

bobby je izjavil:

Naps
https://www.naps2.com/

Še jaz se zahvalim za tale info, pravkar inštaliral na Mac-a in končno lahko rečem gojišču hroščev z imenom HP Smart adijo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brizgalni ali laserski tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
395764 (4476) _Sajmon_
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422191 (14465) Spock83
»

Laserski tiskalnik, kateri

Oddelek: Kaj kupiti
409612 (6804) MStrix
»

Nakup tiskalnika - MFP (print/scan/copy)

Oddelek: Kaj kupiti
357912 (6638) miller31
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394384 (3742) Brane2

Več podobnih tem