» »

Prvi sodni postopki v primeru Anom

Prvi sodni postopki v primeru Anom

Slo-Tech - V ZDA se začenja sojenje enemu izmed 17 obtoženih v primeru ANOM, o katerem smo prvikrat poročali lani. Britanskega in nizozemskega državljana Aurangzeba Ayuba obtožujejo organiziranega izsiljevanja, ker je sodeloval pri dejanjih preprodaje drog, pranja denarja in oviranja policijskih preiskav. Preganjajo ga po zakonu RICO, ki je namenjen lovu na mafijske šefe. Primer se bo nadaljeval 10. junija letos.

Zgodba sega v leto 2018, ko je v ZDA stekla operacija Trojan Shield oziroma v Avstraliji Ironside. Lastnik podjetja Anom, ki je ponujal telefone za varno komunikacijo, je začel sodelovati s policijo. Podobne telefone za šifrirano komunikacijo sta bila pred tem ponujala tudi Phantom Secure in Sky, za katera je bil delal tudi kasnejši ustanovitelj Anoma. Policija je v Anomove telefone dodala orodja za prisluškovanje, nato pa so njegovi distributerji telefone ponujali kriminalcem, ki za past niso vedeli. Šifrirani telefoni samo po sebi niso nič prepovedanega, a nekateri prodajalci jih namenoma prodajajo izključno kriminalnemu podzemlju. Tako je bilo tudi v tem primeru, zato je FBI prestregel 27 milijonov sporočil, ki so bila poslana prek Anomovih telefonov, skupno s koordinatami GPS.

Anom telefonov ni distribuiral sam, temveč je uporabljal mrežo distributerjev, ki so naprave prodajali končnim kupcem iz sveta kriminala. Ti niso vedeli, da so telefoni v resnici policijska past, temveč so bili prepričani, da poslujejo s kriminalci na obeh straneh. Med temi distributerji je bil tudi Ayuba. FBI je prestregel tudi 3500 njegovih sporočil in drugih vrst komunikacije, ki s pripadajočimi podatki skupno obsegajo 14 GB.

5 komentarjev

dexterboy ::

Ne razumem, čemu ga imajo zaprtega, je pač samo hotel svoj delež pri prometu, kot banka, ki si vzame majhen delež provizije pri transkacijah ;) Sej če ne bi on tega naredil, bi nekdo drug, sploh pa tudi uniformirani šimpanzi niso nedolžnih (hint: SilverRoad ).
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Markoff ::

Če pravil ne spoštujemo, potem so nesmiselna, edino pravilo je na koncu zakon močnejšega. Ker tega večina noče, je ta večina za spoštovanje pravil.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

poweroff ::

Obstaja tudi opcija, da pravil ne spoštuješ, ampak na zvit način. Kar pomeni, da pravila stalno prilagajaš, seveda sebi v prid. To so recimo počeli nacisti (postopanje z Judi je bilo po zakonu), danes nekaj podobnega (sicer z manjšimi posledicami) počne Janševa vlada.

Problem tega kriminalca je bil seveda v tem, da je on to platformo direktno oglaševal med kriminalci z namenom (!), da jim policija ne bi mogla prisluškovati. To pa je problem.
sudo poweroff

curmank39 ::

Pozdravljeni

Oprostite za ta način stika z vami, prejel sem to sporočilo in prepričan sem, da bi bili vi oseba, ki jo potrebujem. Moje ime je Curman Ksenija slovenskega porekla in živim v Slovenija. Če se oglašujem, je to zato, ker trpim za hudo boleznijo, ki me obsoja na gotovo smrt in gre za rak na grlu, na računu imam vsoto 600.000 evrov, ki bi jo rad namenil zaupanja vredni in pošteni osebi. da ga zna dobro izkoristiti. Sem lastnik naftne družbe v Slovenija, pred 6 leti sem izgubila moža, kar me je zelo prizadelo in do danes se nisem mogla ponovno poročiti, nisva imela otrok. Ta znesek bi rad daroval pred smrtjo, saj so mi dnevi šteti zaradi pomanjkanja te bolezni, za katero v Slovenija nisem imel zdravila, ampak pomirjevalo in me zanima, če vam ta donacija lahko koristi. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com

prosim odgovori mi

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: McMallar ()

schurda ::

ADMIN: Briši zgoraj!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacija Trojan Shield / Greenlight: če ne moremo zlomiti šifriranja, ponudimo svojo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6034468 (30463) poweroff
»

Iranski hekerji šest let prisluškovali komunikaciji prek WhatsAppa in Telegrama

Oddelek: Novice / Varnost
104543 (3490) e-marko
»

NYT: pariški napadalci niso uporabljali šifriranja, temveč telefone za enkratno upora

Oddelek: Novice / Varnost
4614996 (11975) Jst
»

Evropski ponudniki e-mail in "oblačnih" storitev (zasebnost itd.) (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
8631703 (29959) SeMiNeSanja

Več podobnih tem