» »

Na lingvistični olimpijadi en bron

Na lingvistični olimpijadi en bron

Slo-Tech - Zaključila se je še ena izmed olimpijad v znanju, in sicer 18. mednarodna lingvistična olimpijada. Na tekmovanju, ki je letos potekalo na daljavo zaradi epidemije, sta sodelovali dve slovenski ekipi s po štirimi člani. Matic Petek (I. gimnazija v Celju) je osvojil bronasto medalje, Jan Malej (Gimnazija Koper) pa pohvalo. V prvi ekipi sta tekmovala še Katja Andolšek (Gimnazija Bežigrad) in Marija Jezeršek (Gimnazija Želimlje), v drugi pa so bili Katarina Grilj (SŠ Slovenska Bistrica), Ema Frančeškin (Gimnazija Nova Gorica), Lenart Dolinar (Gimnazija Bežigrad) in Urška Končar (Škofijska klasična gimnazija Ljubljana). Letos sta lahko tekmovali dve ekipi, ker je bilo tekmovanje na daljavo, sicer je prostora le za eno.

Tekmovanje iz lingvistika je mednarodna različica tekmovanja iz logike, ki v Sloveniji vse do državnega nivoja že vrsto let poteka v organizaciji Zveze za tehniško kulturo (ZOTKS). Na tekmovanje se običajno ukvarjajo s prevodi in analizo malo znanih jezikov, za kar je potrebno dobro poznavanje logike.

Na letošnji olimpijadi je sodelovalo 54 ekip iz 34 držav, kar je predstavljalo 216 tekmovalcev. Podelili so 12 zlatih medalj, 19 srebrnih in 33 bronastih. Prvo zlato je osvojil Roman Shabanov iz Nizozemske. V ekipnem delu tekmovanja je zmagala ekipa Ukrajina I pred ekipo ZDA Rdeči. Tretje in četrto mesto šli v Indijo (ekipa Saffron) in Kanado (ekipa Moose).

Prihodnje leto bo tekmovanje, za zdaj napovedano v živo, na Otoku Man. Letos pa čakamo še rezultate olimpijad iz kemije in astronomije.

1 komentar

mr_chai ::

Najprej Roglič potrga, zdej pa še naši lingvisti. Pa to je noro ej !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trikrat bron na kemijski olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
83166 (1984) SaulGoodman
»

Zgodovinski uspeh tudi na matematični olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
84789 (3013) Rokec
»

Zgodovinski uspeh Slovencev na evropski naravoslovni olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2810278 (8087) St753
»

Slovenija na evropski naravoslovni olimpijadi prvikrat osvojila zlato in srebro

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
107649 (5479) loki0101
»

Na mednarodni matematični olimpijadi dvakrat bron za Slovenijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
167102 (6108) GoodSatanist

Več podobnih tem