» »

Pet let po vdoru v Ashley Madison izsiljevalci spet na delu

Pet let po vdoru v Ashley Madison izsiljevalci spet na delu

Slo-Tech - Internetni kriminalci so ponovno potegnili na plan dobra štiri leta stare podatke iz vdora v spletno stran Ashley Madison. V zadnjih tednih so žrtve vdora ponovno začele prejemati izsiljevalska elektronska sporočila, v katerih so zahtevali plačilo odkupnine, sicer bodo objavili osebne podatke žrtev. Ti vključujejo tudi spletna naročila in kakšne druge manj prijetne podrobnosti iz Ashley Madison.

V zameno za molk izsiljevalci zahtevajo plačilo v bitcoinih, ki po trenutnih tečajih znaša okrog 800 evrov. V sporočilu so vsi osebni podatki, ki so jih napadalci dobili: rojstni podatki, prijavni podatki itd. Večina jih je zbranih v datoteki PDF, ki je zaklenjena in priložena sporočilu skupaj z geslom. Žrtve imajo na voljo šest dni.

Da bodo izsiljevalci kmalu po objavi podatkov iz Ashley Madison začeli izsiljevati, so strokovnjaki pričakovali. Ponovna popularnost te tehnike z istimi podatki skoraj pet let pozneje pa kaže, da kar je objavljeno na internetu, nikoli resnično ne ponikne ali zastari. Kljub temu je spletna stran Ashley Madison še vedno delujoča in celo zelo priljubljena. Mesečno se na njej registrira več kot 400.000 novih uporabnikov, trenutno pa ima okrog 60 milijonov uporabnikov.


10 komentarjev

Jeronimo ::

A ni bilo pred leti objavljeno, da Ashley Madison kreira ogromno fake ženskih profilov preko katerih boti komunicirajo z moškimi.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

FormerUser ::

Temle varalicam pa dejansko privoščim, temu se reče "milo za drago". Še najbolje bi bilo, da se njihovi podatki objavijo v "Slovenskih novicah", da se ve, koga se je za izogibat.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: FTad ()

Jarno ::

FormerUser je izjavil:

Temle varalicam pa dejansko privoščim, temu se reče "milo za drago". Še najbolje bi bilo, da se njihovi podatki objavijo v "Slovenskih novicah", da se ve, koga se je za izogibat.

Sedaj pa si že v protislovjih.
Morda je ženska populacija malce pasivnejša pri iskanju stikov, a ko pride do odnosa, je zadeva enakovredna in je poudarjena tudi ženska svoboda do ljubimkanja.
Spolnost v okviru zakona med partnerjema narekuje 'patriarhat', tako, da se bo potrebno odločiti, kje ima prav in kje ne.
#65W!

D3m ::

1 bitcoin je cca. 8400 EUR.
|HP ProBook|R5 3500U|

FormerUser ::

@Jarno
Patriarhat, tako kot pokvarjena ura, dvakrat na dan pravi čas kaže. Sicer je pa poanta v zahrbtnosti, tisti, ki se jih izsiljuje, so to počeli za hrbti svojih partnerjev, ki ni v nobenem sistemu pohvale vredna lastnost.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: FTad ()

D3m ::

Da se jim, da varat. :)

Dobre živce imajo.
|HP ProBook|R5 3500U|

Matthai ::

Ja, pa javno objaviti vse podrobnosti vseh žensk, tako tistih, ki so bile članice AM, kot tiste, ki se sicer ukvarjajo s prostitucijo. ;)

Proti kriminalu/nemoralnosti, se ne moreš boriti s kriminalom.
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

Dr_M ::

FormerUser je izjavil:

@Jarno
Patriarhat, tako kot pokvarjena ura, dvakrat na dan pravi čas kaže. Sicer je pa poanta v zahrbtnosti, tisti, ki se jih izsiljuje, so to počeli za hrbti svojih partnerjev, ki ni v nobenem sistemu pohvale vredna lastnost.Ti si pa kot pokvarjena digitalna ura. Nikoli nimas prav.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mertseger ::

Meni en že 2 meseca vztrajno pošilja mail da bo objavil moj pornografski posnetek če mu ne nakažem bitcoin ov v roku nekaj dni. ROFL

Zgodovina sprememb…

Golden eye ::

Black Mirror


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ashley Madison lagal in zavajal

Oddelek: Novice / Ostale najave
278816 (5979) tikitoki
»

Objavljen arhiv Ashley Madison pristen

Oddelek: Novice / Zasebnost
1910021 (5219) Pithlit
»

Odstop izvršnega direktorja in druge posledice vdora v Ashley Madison

Oddelek: Novice / Kriptovalute
106591 (4106) roko granata
»

Na internetu arhiv z domnevnimi podatki s strani Ashley Madison

Oddelek: Novice / Varnost
3519993 (12574) SeMiNeSanja

Več podobnih tem