» »

Iz Upbita odnesli za 48 milijonov evrov ethra

Iz Upbita odnesli za 48 milijonov evrov ethra

Slo-Tech - Danes smo bili priče še enemu vdoru v kriptomenjalnice, v katerem so nepridipravi povzročili večmilijonsko škodo. Iz južnokorejske borze Upbit so sporočili, da so jim v sumljivih transakcijah odtujili 342.000 ethrov, kar ustreza približno 48 milijonom evrov. Takoj po objavi so ustavili vsa vplačila in dvige, do ponovne normalizacije delovanja pa bosta minila vsaj dva tedna, so pristavili. Zagotavljajo, da bodo škodo pokrili iz lastnih sredstev in da komitente ne bodo izgubili ničesar.

Sporno nakazilo se je zgodilo ob 5.00 po slovenskem času, pol ure pozneje pa so iz Upbita že sporočili, da ustavljajo transakcije. Hkrati so prestavili za več kot 50 milijonov evrov sredstev iz denarnic, povezanih v internet (hot wallets), v nepovezana skladišča (cold wallets).

Po internetu so se takoj začele širiti špekulacije, kaj se je v resnici zgodilo. Trenutno aktualna zgodba pravi, da je v resnici napad zakrivil nekdo izmed zaposlenih. Sumljivo je predvsem dejstvo, da se je napad zgodil istočasno, ko so premikali različne valute v nepovezana skladišča. Tečaji kriptovalut, ki sicer v zadnjih dneh izgubljajo, na današnjo vest niso reagirali.

3 komentarji

Vuli ::

nekam pogosto odnašajo "kovance" s teh menjalnic...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Looooooka ::

Prometa na teh menjalnicah je v primerjavi s prometom na klasicnih borzah in bankah je prakticno nic. Rajsi se vprasaj zakaj banke vsako leto drazijo svojo ponudbo in koliko denarja gre tam v tri krasne. Oni verjetno pac ne porocajo o vdorih. Zakaj pa bi. Transakcije tam niso javne. Je lazje pokrit izgubo z nasimi sredstvi, se posebej ce so drzavne banke. Da so tam magicno bolj pametni od vseh ostalih firm je nemogoce.

WizzardOfOZ ::

Vdorov v banke je izredno malo. Transakcije, ki so v teh borzah avtomatske, pa na bankah niso. Še posebaj ne za višje zneske, kjer mora prenakazilo iz bančnih računov bank na drug račun nekam v tujino odobriti nekdo s pooblastli (ki jih nima kr vsak delavec). Tak delavec s pooblastili pa hitro vidi ali gre za pravo transakcijo ali ne.

Banke s transakcijami nikoli ne delajo izgub. Sploh ne s transakcijami v tujino, kjer so provizije konkretno visoke. Tudi državne banke ne delajo izgube. Izgube pri naših bankah so bile takrat, ko je vlada naročila kateremu podrepniku vlade, prijatelju,... je potrebno dati kredit, ki ga ne bo vrnil. Noben normalen ne bo posojal denarja nekomu, za katerega ve, da ne bo vrnil. Če pa šef ukaže, da je nekomu treba dat kredit, bo pa delavec pač odobril, ker drugače bo izgubil službo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vdor v japonsko kriptomenjalnico Bitpoint odnesel 28 milijonov evrov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
104270 (3599) XLapse
»

Mt.Gox našel 200.000 izgubljenih bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
118441 (3903) o3n3o
»

Hekerji iz ruske centralne banke ukradli dve milijardi rubljev

Oddelek: Novice / Varnost
3010324 (7766) search4kids
»

Nadaljevanje sage o Satoshiju Nakamotu

Oddelek: Novice / Kriptovalute
147402 (5732) pegasus
»

Bitstamp zaradi suma vdora zaustavil trgovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
10056168 (47499) hamez66

Več podobnih tem