»

Apple predstavil svojo prvo fitnes uro

pomlajena Watch SE

vir: Apple
Apple - Na dogodku s predstavitvijo iPhona 14 je Apple osvežil tudi ponudbo pametnih ur, med katerimi izstopa fitnes ura Apple Watch Ultra.

Na nedavni Applovi predstavitvi je bil novi iphone seveda v prvem planu, toda takoj za njim je na vrsto prišlo vse bolj pomembno in živahno področje, pametne ure. V začetku avgusta je ponudbo prenovil Samsung, konec prejšnjega meseca pa še Fitbit, zato gre tekma na nož - pa čeprav je treba poudariti, da se zaradi znatne sprege s telefoni podjetja tu potegujejo predvsem za kupce, ki so že tako deloma privrženi njihovi znamki, ali vsaj programski platformi. Jedro ponudbe iz Cupertina so ure Apple Watch, ki so tokrat prejele osmico v imenu. Novosti so precej malenkostne, saj se izpostavljata predvsem zaznavanje trkov ob prometnih nesrečah in pa temperaturni senzor za telo, ob čemer je podjetje izkoristilo ameriško kolobocijo okoli zagotavljanja pravice do splava, saj poudarjajo, da podatki o spremembah, ki bi lahko nakazovale ovulacijo, ostanejo...

62 komentarjev

Apple pričel z obsežnimi zdravstvenimi raziskavami

vir: STAT
STAT - Apple je z lansiranjem aplikacije Research pognal tri znanstvene raziskave raznih dejavnikov javnega zdravja, h katerim želi pritegniti čimveč uporabnikov svojih naprav. Ker bo na ta način zajemal ogromno osebnih podatkov, pa se že pojavljajo bojazni, za kaj vse bodo ti v resnici uporabljeni.

V Applu si želijo čim hitreje utrditi ugled svojih naprav in programja za nadzor parametrov zdravja, kot sta ura Apple Watch ter aplikacija Health, ki so jo septembra dodobra posodobili. Da bi njihovo verodostojnost dvignili na novo raven, so se v partnerstvu z uglednimi medicinskimi ustanovami lotili ambicioznega večletnega opazovanja zdravstvenih znakov strank, ki bodo naložile in uporabljale tonamensko ravnokar lansirano aplikacijo Research. Apple je tu edini financer, medtem ko med partnerji najdemo tudi WHO in Harvard School of Public Health.

Podvig ima tri sklope. V študiji o gibanju in zdravju srca želijo v petih letih pridobiti podatke 500.000 uporabnikov ure Apple Watch, pri čemer...

61 komentarjev

Moja pametna ura je lahko tudi elektrokardiograf

Slo-Tech - Na Stanfordu so izvedli raziskavo s 400.000 prostovoljci, ki so nosili pametno uro Apple Watch. Ugotavljali so, ali lahko ura prepozna neredno bitje srca z dovolj visoko natančnostjo, da je tudi medicinsko uporabna. Rezultati so pozitivno presenetili, saj je Apple Watch dobro napovedovala težave s srcem, hkrati pa se je izognila visokemu deležu lažnih pozitivnih rezultatov, ki običajno pestijo podobne pristope. Prostovoljci v študiji so nosili Apple Watch 1., 2. ali 3. generacije (ne pa najnovejšega z vgrajenim EKG, ker ga leta 2017 še ni bilo) in iPhone. Če je aplikacija zaznala neredno bitje srca, jih je pozvala k posvetu z zdravnikom.

Študijo, ki jo je sicer financiral Apple, je stanfordska medicinska fakulteta...

30 komentarjev

Applove novosti: iPhone SE, manjši iPad Pro, iOS 9.3, cenejša ura, CareKit

Slo-Tech - Dočakali smo težko pričakovan Applov dogodek, na katerem je gigant iz Cupertina predstavil nov iPhone, nov iPad, novo verzijo operacijskega sistema iOS, pocenitev pametne ure, platformo CareKit za aplikacije s področja zdravega življenjskega sloga in nekaj zagotovil, da Apple ne bo legel v posteljo s FBI. Pojdimo po vrsti.

Nova verzija operacijskega sistema za mobilne naprave iOS 9.3, ki je namenjena iPhonom, iPadom in iPodom, prinaša sedem večjih novosti, zaradi katerih boste laže spali in učinkoviteje delali. Na namiznih računalnikih številni uporabljajo f.lux, na Androidih pa Twilight, v iOS pa bo isto funkcijo opravljal vgrajeni Night Shift. Po sončnem zahodu bodo barve zaslona toplejše (torej bolj rdečkaste), kar...

90 komentarjev

Applova pametna ura daleč najbolj priljubljena

Forbes - Tudi s pametnim urami se ponavlja zgodba s pametnimi telefoni, a v še bolj ekstremni obliki. Na trgu je že precej pametnih ur, a nobena se po priljubljenosti ne more niti približati Applovi. V svojih poslovnih izkazih sicer Apple skriva podatke o prodaji in zaslužku s svojo Applo Watch, a neuradni podatki kažejo, da se mu ni treba ničesar sramovati. Od uradnega izida 24. aprila do sedaj so v prodajo poslali že sedem milijonov pametni ur Apple Watch. To je več kot vseh ostalih pametnih ur v zadnjih petih četrtletjih! Močno prodajo pričakujejo tudi v zadnjem četrtletju, ko prodaja zaradi tradicionalne predbožične nakupovalne sezone poraste.

Ostali proizvajalci pametnih ur capljajo zadaj. Pebble je na drugem mestu s prodanimi 200.000 pametnimi urami. Pri tem je...

118 komentarjev

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

...

390 komentarjev

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8

Slo-Tech - Potem ko je bil Apple letos bolj skop s predstavitvami novih izdelkov kot v minulih letih, so zvečer včeraj v Flintovem centru za upodabljajoče umetnosti v kalifornijskem Cupertinu, nedaleč stran od sedeža podjetja, predstavili zvrhan koš novosti. Iz Appla prihajajo pametna ura, nova in večja iPhona ter nov način plačevanja.

Pametnih ur smo letos videli že precej (recimo Samsung Gear S in LG G Watch R), zato Apple ni imel druge izbire, kakor vključiti se v tekmo. In tako smo danes dočakali pametno uro, ki so jo precej neizvirno poimenovali Apple Watch. Najprej od daleč.

Zaslon je iz safirja, ki je zelo odporen na praske in ga razi le diamant. Zaslon je pravokotne oblike, uro pa na zapestje pričvrstimo s pasom, ki ga...

227 komentarjev