Prijavi se z GoogleID

» »

Obeta se prva stavka v Amazonu v ZDA

Obeta se prva stavka v Amazonu v ZDA

Amazon - Običajno pišemo o stavkah v Amazonu, ki je v predbožičnem obdobju organizirajo nemški sindikati, tokrat pa bodo protestirali zaposleni v ZDA. Izkoristili bodo 15. julij, ki bo Amazon organiziral tako imenovani Prime Day. Gre za dan, ko ponujajo velike popuste za naročnike v programu Prime. Stavka je napovedana v Amazonovem centru v Minnesoti, kjer naj bi trajala šest ur.

William Stolz iz omenjenega distribucijskega centra pojasnjuje, da Amazon javno govori o dobavi v enem dnevu, medtem ko delovnih pogojev ne omenja. Stolz pravi, da želijo izkoristiti to priložnost za pogovor o tem, kdo omogoča enodnevno dostavo, in pritisniti na Amazon z zahtevami po varnih, zanesljivih zaposlitvah. Iz podjetja so se odzvali z izjavo, da že sedaj nudijo zadostno plačilo (od 16,25 do 20,80 dolarjev na uro), odlične karierne možnosti in da lahko kdorkoli pride na ogled centra, če ga zanimajo delovni pogoji.

Doslej Amazon še ni doživel prave stavke v ZDA. Leta 2016 so stavkali piloti, ki vozijo tudi za Amazon in DHL, a je stavko prekinilo sodišče. Kakšen dan so protestirali tudi zaposleni v Amazonu, a nikoli ni prišlo do večje stavke, kaj šele ob pomembnih dneh. Doslej. To pot ni pričakovati, da bi stavka kakorkoli vplivala na Amazonove operacije, saj gre za enega izmed več kot sto centrov. Gre pa za stopnjevanje pritiska na Amazon, ki je že dlje časa na tapeti zaradi težkih delovnih pogojev in strogih norm.

1 komentar

Markoff ::

in pritisniti na Apple z zahtevami po varnih, zanesljivih zaposlitvah

Zakaj na Apple, naj pritisnejo raje na svojega delodajalca, Amazon. ;((
Novorek idiokracije:
posebaj, skropucalo, inžinir, intiligenca/intelegenca, apsolutno, anEks.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Božič spet prinaša stavke v nemškem Amazonu

Oddelek: Novice / Rezultati
253134 (999) freezby
»

Amazonovi zaposleni na črni petek protestirajo za boljše delovne pogoje

Oddelek: Novice / Ostale najave
202671 (618) Vitamin-B
»

Za Amazonom najuspešnejša božična nakupovalna sezona

Oddelek: Novice / Rezultati
102797 (1405) Mr.B
»

Vnovič stavka v nemškem Amazonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6916746 (12834) nekikr

Več podobnih tem