»

Visa onemogočila kartice izdajatelja WaveCrest, ki je ponujal polnjenje z bitcoini

Slo-Tech - Uporabniki predplačniških plačnih kartic Visa, ki so jih ponujali BitPay, Cryptopay, Bitwala in drugi ter so omogočale polnitev z bitcoini in plačevanje s klasičnimi valutami, so v petek ugotovili, da so njihove kartice le še neuporaben kos plastike. Visa je namreč prekinila pogodbeno sodelovanje s podjetjem WaveCrest iz Gibraltarja, ki je za omenjene ponudnike izdajalo kartice.

Iz Vise sporočajo, da so se za preklic sodelovanja odločili zaradi dalj časa trajajočega nespoštovanja pravil WaveCresta. Ob tem dodajajo, da nimajo nič proti bitcoinu in da bodo kartice ostalih izdajateljev, ki ponujajo isto storitev - polnitev v bitcoinih, koriščenje v tradicionalni valuti - še naprej normalno delovale. Po drugi strani pa so nehale delovati tudi ostale kartice WaveCresta, ki nimajo...

9 komentarjev

Bitcoin spet raste in dobiva nove uporabnike

Slo-Tech - Že nekaj časa nismo pogledali bitcoina, ki je kljub burnim časom in skorajšnjemu razkolu skupnosti (Bitcoin Core in Bitcoin XT) zaradi pomanjkanja konsenza o rešitvi enomegabajtne omejitve velikost bloka te dni doživlja novo pomlad. Njegova vrednost se približuje 500 dolarjev, kar je največ po poletju 2014.

Največja evropska bitcoinska borza Bitstamp, ki so jo ustanovili Slovenci, je te dni pridobila licenco za trgovanje z denarnimi valutami, ki jo je podelila komisija za nadzor nad finančno industrijo s sedežem v Luksemburgu, kjer ima Bitstamp svoj sedež. Hkrati je Bitstamp uvedel tudi trgovanje v evrih, kar bo Evropejcem malce poenostavilo življenje, bistvenih razlik pa ne bo, ker je bilo že doslej mogoče na račune nakazati evre (s SEPA nakazilom), ki so se pač...

17 komentarjev

PayPal počasi uvaja podporo za bitcoin

Slo-Tech - PayPal, ki je v lasti Ebayja, je sporočil, da bodo sodelovali s tremi podjetji, ki ponujajo procesiranje plačil z bitcoinom. BitPay, Coinbase in GoCoin bodo v prihodnosti pomagali PayPalu sprejemati plačila tudi v bitcoinih.

To še ne pomeni, da boste lahko na PayPalu plačevali z bitcoini, je pa korak v tej smeri. Spomnimo, da so v začetku meseca tudi v PayPalovi podružnici Braintree napovedali podporo za bitcoin. Partnerstvo z BitPayem, Coinbasom in GoCoinom je torej naslednja stopnja pri prevzemanju bitcoina.

Uporabniki na PayPalu še ne bodo mogli imeti stanja v bitcoinih niti ne bodo...

3 komentarji

Borze ponovno omogočile izplačila bitcoinov, implozija na Mt.Goxu

Mt. Gox - Spletne borze za trgovanje z bitcoini so ponovno omogočila izplačila bitcoinov na zunanje račune (torej dvige bitcoinov z borze v varnejše denarnice), ki so jih ustavile pretekli teden zaradi ranljivosti in DDoS-napada, ki jo je pričel izkoriščati. A bitcoin si še ni opomogel.

Tako Bitstamp kot Mt.Gox sta se uporabnikom zahvalila za razumevanja in poudarila, da so težave odpravljene, dvigi pa so normalno mogoči. Nihče v vmesnem času ni izgubil nobenega bitcoina, tako da večje škode ni, razen kolikor je trpelo zaupanje.

Na Bitstampu večjih pretresov ni, saj se tečaj bitcoina še vedno drži okrog 600 dolarjev, kjer je zadnji teden. To je sicer približno 20 odstotkov nižje od njegove vrednosti celoten december in januar (če odmislimo kratkotrajno luknjo 18. decembra). Povsem drugače pa je na Mt.Goxu, kjer se je tečaj sesul pod...

22 komentarjev

CES 2014: naprave za rudarjenje bitcoinov

Bloomberg - Tudi letošnjem CES-u so ena izmed tem, dasi ne glavna, bitcoini in z njimi povezane naprave. Rudarjenje bitcoinov je postalo pretežavno, da se ga bilo gospodarno iti z navadnimi računalniki niti z najzmogljivejšimi grafičnimi karticami (razen če imate veliko prostih računalnikov in zastonj elektriko). Danes se to večidel počne z namenskimi napravami, ki so v resnici zgolj izračunavanju ustrezne zgoščevalne funkcije prilagojeni kosi silicija, ki ne znajo početi popolnoma nič drugega.

Te namenske škatle so bile že lani velik hit, in sicer si je levji delež trga odkrhnil Butterfly Labs. Združili so svoje moči s procesnim centrom BitPay in elektronsko denarnico BlockChain, da lahko ponudijo celotno zaokroženo storitev. Na...

18 komentarjev