» »

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Slo-Tech - "Blatna" predavanja na Fakulteti za računalništvo in informatiko se vračajo v šesto sezono! Tokrat jo bo odprl Dejan Črnila iz podjetja Dewesoft. Predaval bo o optimizaciji kode na modernih procesorjih. Če želite vedeti kako se v industriji brodi po blatu in optimizira kodo za multithreading, multicore, SIMD in GPU, potem je pravi čas ponedeljek 30. oktober ob 18.00 in pravi kraj Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Predavanja "V blatu" imajo za cilj povezovati inženirje, raziskovalce in študente v širšo skupnost. Temeljijo na ideji, da za vsako dobro inovacijo in vsakim podjetjem stoji inženir(ka) ali inovator(ka). Tem se da glas in oder, da razširijo svoje znanje in zgodbe iz tehničnih (blatnih) bojnih jarkov. Predavanja so se začela kot "Do gležnjev v blatu" in šla preko meč, pasu, vratu in nosu, do letošnjih, ki so že čez glavo v blatu.

Tokratna sezona bo še posebno močna. Novembra pride predavat gost iz Belgije, Dimitri de Jonghe, blockchain expert in avtor bigchainDB.com, decembra pa se vrača Dr. Jure Leskovec, tokrat v vlogi Chief Scientist-a pri Pinterest. V 2018 bodo predavali še slovenski elektro avtomobilistični inovatorji iz Elaphe (in-wheel.com), gostili bomo vodjo razvoja iz GDAX (ki je del kripto borze Coinbase) ter strokovnjake iz Silicijeve doline, ki znajo "pogrepat" 50TB podatkov v 15 min.

Če vas zanima slediti napovedim se lahko pridružite meetup skupini. In če imate idejo kako poimenovat naslednjo sezono, na plan z njo!

3 komentarji

pegasus ::

Se bo dalo dobit kak posnetek?

minmax ::

Bo snemano, best effort, voluntersko. Tako, da najbolj sigurno je seveda prit v živo. Tudi za to, da se spoznamo z like-minded ljudmi.

black ice ::

Super napovednik, thumbs up za posnetke. Organizatorji prepogosto pozabljajo, da ne morejo biti vsi na vseh koncih sveta naenkrat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programer ali kaj drugega?

Oddelek: Programiranje
244407 (1948) kloko
»

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije

Oddelek: Novice / Kiberpipa
74741 (4074) poweroff
»

Omrežja, Stanford in Silicijeva dolina

Oddelek: Novice / Ostalo
288771 (4438) Rias Gremory
»

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Oddelek: Novice / Kiberpipa
62922 (2026) cholt45
»

WebCampLjubljana

Oddelek: Novice / Ostalo
295342 (3853) jype

Več podobnih tem