» »

Tudi Wired bo zahteval izklop blokiranja oglasov

1
2
»

          ::

Itak so pa najbolj učinkovite ta podzavestne reklame.

nsignific ::

Jaz takoj podprem, da čimveč strani blokira adblock (uzivam v tej ironiji).

Potem pa naj zazivijo alternativne spletne strani, ki bodo zavohale denar in vas na kak drugačen način nategnile ... :)

MIHAc27 ::

Jaz se zavedam, da internet pač stane. Če druzga ne, strežnik rabi elektriko.
Zato reklam ne blokiram, vsaj zaenkrat ne. So moteče? Včasih. Klikam po njih? Izjemno redko.
Ampak če bi ratalo kar vse na enkrat plačljico, seveda ne bi bil prav nič vesel. Zato pa dokler ni preveč moteča reklama potrpim.
Seveda pa naravnost sovražim razne lažne oglasa a la zadel si Iphone. Ampak strani kjer se taki oglasi pokažejo ponavadi ne obiskujem.

Alen T 1978 ::

jaz ne razumem kako lahko vsiljujejo reklame. to, da hočejo zatret adblocking plugine.
ja očitno živijo na račun reklam. sponzorjev.

ne vem pa a so res tolk naivni, da verjamejo, da folk potrebuje te reklame.
tko, da, če folk noče spama pač inštala adbloc plugin in je stvar rešena.

tko, da razumem, da hočejo zatret te adblock programe.

torej so sponzorji naivni al celo debilni?

očitno teli ponudniki hočejo ostat pri sponzoriranju in naredit vse, da sponzorji enkrat ne bodo rekli: nima več smisla, da vas sponzoriramo, ker kakor vidimo tega folk ne mara.

suma summarum je pa tko, da folk dejansko noče spamanja in teženja z reklamami. že od nekdaj, ko je bila samo televizija smo se vsi povprek pizdil čez čedalje bolj pogoste in daljše bloke reklam med sporedom. pa ne med oddajami, filmi,... ampak med samimi oddajami, filmi.

proklete budale.

očitno je problem tale:
relacija sponzor->ponudnik nima veze z relacijo sponzor->gledalec.
ko da se sponzorjem jebe za gledalce. oziroma se dejansko ponudnikom jebe za gledalce.
gledajo samo na svojo rit, da bojo mel ugojeno in da jim bo lepo. kaj si pa mislijo o tem gledalci jih pa ne briga.

a ne bi bilo bolj smotrno da bi ti poštar prinesel mal večji kupček listine na dom. torej poleg teh mercator, spar,... reklamnih zadev še nek kupček letakov od philips, lg,...

pač. sej pošta slovenije ima neko storitev ko se samo registriraš na njihovi strani posta.si in izbereš tip reklam ki te zanima.

pošta je vseeno manj vsiljiva ker jo lahko prebereš takrat ko tebi paše in še na posta.si izbereš kaj točno te zanima. kao področja pa to.

ja pa fak no.

no. sej vem. dejansko bi ti moral poštar potemtakem na dom prnest kilo listine z tovornjakom. mnja...

Zgodovina sprememb…

Alen T 1978 ::

itak je pa digitalno bolj čisto in ceneje.
internet je pa še v razvoju. mogoče bomo pa lahko kdaj v bližnji prihodnosti v www brskalniku izbral kateri tip reklam nas zanima.
sicer je pa rss fora tud dobra.

Mehmed ::

Alen T 1978 je izjavil:


a ne bi bilo bolj smotrno da bi ti poštar prinesel mal večji kupček listine na dom. torej poleg teh mercator, spar,... reklamnih zadev še nek kupček letakov od philips, lg,...



Ne se hecat s tem. 3 kg reklam sem imel decembra, daju na stran pa stehtu.
Bi dal nalepko gor da jih nocem ampak me je strah zdej, da bom nehvalezna pizda, ki ubija posto pa mi tudi ostale ne bodo vec dostavljali.

digitalcek ::

Alen T 1978 je izjavil:

jaz ne razumem kako lahko vsiljujejo reklame. to, da hočejo zatret adblocking plugine.
ja očitno živijo na račun reklam. sponzorjev.

Ja, ko se nekdo enkrat navadi, da zasluži (praktično brez dela) 1500, 2500, 4500 evrov, potem v svoji lagodnosti ne razmišlja, da bi kaj spremenil.

In ko se webmaster navadi, da od klikov mesečno zasluži (recimo) 1400 ali 2500 evrov, se tu zaustavi. In goni sistem, dokler ta laufa...

Pametni pa vlagajo v (spletni) razvoj, v nove marketinške fore, končno v avtorski content kar 80% dohodkov, neakteri pa tudi več.

In potem se neumni, ki ustvarjeni dohodek brezobzirno trošijo na oslarije, nekega dne zdrznejo.
Najkasneje takrat, ko ugotovijo, da reklame na spletni strani nosijo le še 38 evrov mesečno.
Kar je komaj dovolj, da poravnajo položnico za elektriko...

MIHAc27 ::

Jaz sem dal nalepko proti nezaželeni pošti kar kmalu, ko je bilo mogoče. Kako reklamo včasih vseeno pogrešam, ampak lahko iste prospekte najdem tudi na internetu. In to takrat, ko me zanima.

Škoda papirja, ki stane. Reklama na internetu pa je verjetno še mnogo cenejša (kar se tiče stroškov izdelave same)

Oberyn ::

Meni se dozdeva, da je wired s prehodom na zaračunavanje ogleda namesto prikazovanja oglasov zraven še postoteril ceno svoje storitve. Zahteva 52 dolarjev na leto. Više zgoraj je Digitalček dal neke cifre o prihodkih iz prikazovanja oglasov. Pojma nimam koliko so točne, ampak tako na prvi pogled bi rekel, da wired dobi od obiskov enega človeka v enem letu mogoče 52 centov, ne pa 52 dolarjev. Zakaj potem za ogled brez prikazovanja reklam 100x višja cena? Mislim, če jim mogoče voda teče v grlo, bi pričakoval malo realnosti, ne pa fantaziranje.
Tudi slotech osebje je imelo tule že kaj povedati glede blokiranja oglasov. Kao, "gospodje, a 10 € na mesec bi se vam zdelo bolje kot tistih par reklam, ki jih blokirate?", taki argumenti. O ne, slotech, ne bomo govorili o 10 € na mesec. Ko do tega pride, bomo govorili o 10 centih na mesec. Ali boste pa malo presenečeni glede števila naročnikov. Obeh naročnikov. Če se motim, me lahko pa komot malo razsvetlite s ciframi, da bom bolj splošno izobražen.

Furbo ::

Ja zanimiva je ta velika razlika, po eni strani pravijo, da od reklam ni zaslužka, ko pa govorimo o naročninah, bi pa kar neke bajne vsote.

Naj se odločijo, a je zaslužek od reklame samo par centov na uporabnika, toliko komot plačamo za mir pred reklamami, ali govorimo o evrih/mesec, za kar moraš pa res ponuditi kaj pametnega.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

3p ::

digitalcek je izjavil:

Alen T 1978 je izjavil:

jaz ne razumem kako lahko vsiljujejo reklame. to, da hočejo zatret adblocking plugine.
ja očitno živijo na račun reklam. sponzorjev.

Ja, ko se nekdo enkrat navadi, da zasluži (praktično brez dela) 1500, 2500, 4500 evrov, potem v svoji lagodnosti ne razmišlja, da bi kaj spremenil.


Pa ravno od tebe, ki vedno pljuvaš po torentaših, taka plehka.

Gotovo obstaja neko razmerje med vsebino in reklamami, ki prinaša največ evrov na račun. Ko nekdo to preseže, mora ponujati že res kako suho zlato, da ljudje ne norijo. No, običajno se tu naokoli nihče ne buni, da ima piratebay ali pa xxxtube preveč reklam.

Pri spletnih mestih, ki vlagajo v razvoj vsebin, ki niso le trovrstični povzetki iz drugih medijev, pa izdelava vsebin stane konkreten denar. Menda ne misliš, da naj novinarji delajo zastonj?

In ker večina uporabnikov spleta raje da odrezat levo jajco, kot da bi za branje časopisa plačali (ker kaj takega, da bi cajtunge plačal, ker na internetu pa je ne rabijo tiskati papirja, in ni stroškov, anede?), je pač "pogodba" med avtorjem in uporabnikom:
1) avtor izdela vsebine
2) oglaševalec prispeva reklame, ki vsebine plačajo
3) bralec vsebine "ničvredno" vsebino plača posredno, ob nakupu snickersa ali pa vibrirajočih klingic šeste generacije (ker se snickers lahko prime z roko in da v usta, to ni problem)

Ko se začne bralec izmikati svojemu delu pogodbe (posrednemu plačilu), kaj pa naj še avto naredi, kot da ukrepa. Če ne naredi nič, postane njegova vsebina shareware (če se kdo spomni, kako brilijantno je to delovalo). "Plačauje" kdor hoče (torej le še idiot, ki se ne zna namontirati ad-blockerja, pa 5% tistih, ki se zavedajo nenapisanega dogovora).

Rešitev? Avtor mora "plačilo" pač izterjati.

Ima kdo kako boljšo idejo? (Poleg očitne, da se plača vsebino neposredno, in poleg tiste, da se imamo pač vsi radi in naj se avtor zadovolji s tem, kolikor mu kupci prostovoljno namenijo, če nimajo ravno kakih drugih bolj pomembnih stroškov, recimo še enega pira in kikirikija?)

(disclaimer: ne služim z reklamami)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

Jupito ::

Najboljše pri tem je to, da pravzaprav ni več "izmikanja" s strani teh medijev; češ da so vsebine zastonj (psst, ne na glas, pač tak malo amo-tamo, saj noben ne bere pogojev itd). In potem vsakič neko začudenje "vehementnosti" folka, ki se je navadil, da gre na internet in vse dobi đabe in ga prav nič ne briga, kako to funkcionira.
Nekako spominja na tisto pravljico o naših vrlih "svetilnikih svobode govora", ki so naenkrat začeli ugašati, ko so problemi odvagali koristi...
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

EdoK ::

Večina strani, ki jih obiskujemo, so v veliki večini z plačanimi objavami (npr. recenzije) ali so direktno ali posredno tržno naravnane. Kaznovanje z omejitvijo ogleda strani mi zato ni blizu. Situacija mi je podobna kot pri POP TV-ju, ki bi ob vseh reklamah ki jih objavlja, še naročnino kasirala. Drugo je, če plačuješ za vsebine (časniki).

sisemen ::

Mislim, da vecina tistih, ki nori cez uporabnike adblockerja, nori na napacni strani. Namesto, da se jezite na uporabnike, se jezite raje na providerje reklam, ker dejansko tam tiči tezava. Mene osebno reklame ne bi motile, če NE BI MOTILE (vam kar povem, da imam to urejeno na nivoju mreze, ce bo stran blokirala oglase, uporabnik pac ne bo mogel do strani. Fine with me.). Nekdo je sicer zgoraj nekaj norel, da reklame ne zadoscajo ze brez adblockerjev, da pokrijejo stroske strani... pa saj ni treba biti se ena smet na spletu, go offline.

Tole si poglejte, zgornji graf kaze nalaganje stran brez reklam, spodnji ista stran z blokiranimi reklamami. To je tezava, ne pa da ljudje zanalasc ne bi hoteli imeti rekam. S tem, da je tale graf se prizanesljiv, ob poplavi fingerprintinga, dejansko advertiserji zabijejo masino z raznimi rendranji slik itd. Tega pac uporabnik ne rabi. In da se blokira reklame, je dejansko krivda na strani content providerja, ki se nekriticno odloci za najbolj intruzivno metodo, namesto, da bi takim advertiserjem preprosto rekli ne. In ker tega ne storite sami, so to storili uporabniki, zdaj ste pa uzaljeni.

weasel ::

A te strani res nimajo nič od mene, če jaz, kot uporabnik Adblocka delim članek na socialnih omrežjih in s tem posledično privabljam druge uporabnike, ki mogoče nimajo Adblocka?

Alen T 1978 ::

Furbo je izjavil:

Ja zanimiva je ta velika razlika, po eni strani pravijo, da od reklam ni zaslužka, ko pa govorimo o naročninah, bi pa kar neke bajne vsote.

Naj se odločijo, a je zaslužek od reklame samo par centov na uporabnika, toliko komot plačamo za mir pred reklamami, ali govorimo o evrih/mesec, za kar moraš pa res ponuditi kaj pametnega.



fajn bi blo če bi od bdpja (aka tara od bruto plače) šel nek delež za te strani, ki bi bile po nekem principu/logiki upravičene do tega denarja.

sisemen ::

Alen T 1978 je izjavil:

fajn bi blo če bi od bdpja (aka tara od bruto plače) šel nek delež za te strani, ki bi bile po nekem principu/logiki upravičene do tega denarja.


Ha ha ha ha, dobra... pa da dobimo nov SAZAS in RTVSLO ter zacvetijo strani z večini všečno vsebino hkrati pa crkuje vse kar je malo bolj inteligentnega. Slaba ideja.

Sicer pa ne vem, nekje si je folk zapičil v glavo, da njegova stran pa mora biti profitabilna. In smeti na internetu se množijo.

MIHAc27 ::

Zakaj pa ne bi bila enostavna rešitev VIP uporabniki. Hočeš gledat zastonj? Prav.. na reklamo. Nočeš gledat? Ok, plačaj € in imaš mir.

          ::

MIHAc27 je izjavil:

Zakaj pa ne bi bila enostavna rešitev VIP uporabniki. Hočeš gledat zastonj? Prav.. na reklamo. Nočeš gledat? Ok, plačaj € in imaš mir.


Saj to je ideja, ampak kaj, ko obstajajo orodja, ki tudi pri neplačnikih odstranijo reklame. Internet pač ni pasiven medij, kjer samo sprejemaš vsebino v obliki, ki ti jo servirajo, ampak so možnosti uporabnika precej večje. Enim se to sicer zdi nefer, ampak po moje imam vso pravico do tega, da sooblikujem izgled vsebine, ki jo gledam na svojem monitorju (in ki je brezplačno dostopna). AdBlocker imam zato povsod. Prepričan sem tudi, da se bodo pojavili tudi taki adblockerji, ki jih strežniki ne bodo zaznali.

paraboŁa ::

Nobene škode z Wired, ga pač ne bom obiskoval. Vedno redkeje se na njihovem portalu najde kakšen kvaliteten članek, vedno bolj je zasičen z rumenim sranjem ala 24ur.

link_up ::

github nima reklam, pa je tam toliko znanja, da je joj. Ko pa pogledam kaksno crap stran, tam pa so. Kako je svet zanimiv. :)
In and Out

Alen T 1978 ::

sisemen je izjavil:

Alen T 1978 je izjavil:

fajn bi blo če bi od bdpja (aka tara od bruto plače) šel nek delež za te strani, ki bi bile po nekem principu/logiki upravičene do tega denarja.


Ha ha ha ha, dobra... pa da dobimo nov SAZAS in RTVSLO ter zacvetijo strani z večini všečno vsebino hkrati pa crkuje vse kar je malo bolj inteligentnega. Slaba ideja.

Sicer pa ne vem, nekje si je folk zapičil v glavo, da njegova stran pa mora biti profitabilna. In smeti na internetu se množijo.


ja no ja. okej no. glih ni okej. sam dobrl blo bi fajn. pač. or something x)

shadeX ::

link_up je izjavil:

github nima reklam, pa je tam toliko znanja, da je joj. Ko pa pogledam kaksno crap stran, tam pa so. Kako je svet zanimiv. :)


Ja ampak načeloma Github ni zastonj..




Github ponuja nekaj, za kar so nekateri pripravljeni plačat. In od teh ljudi se GH financira in tako posameznikom omogoči brezplačen ogled strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Kore ::

Če naletim na stran ki mi z adblockom blokira dostop zaprem tab in ne grem več tja, ever.

Točno tako.

videc ::

Dobra rešitev je tudi v tem videonapovedniku:
Na kratko: sponzor objave je T-mobile. Traja par sekund, cca. 5s.
Kaj takega človek še preživi. Pa da mu ne zabije mašine...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stack Overflow: Ni nam mar, kdo blokira oglase

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4514344 (7089) jukoz
»

Asus bo na mobilne naprave prednamestil AdBlock

Oddelek: Novice / Brskalniki
216329 (4966) Jst
»

Bild ne dovoli dostopa ob uporabi AdBlocka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9434839 (26656) zee
»

Čedalje več uporabnikov interneta blokira oglase (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13344831 (39017) thramos
»

Koliko bi stal internet brez oglasov

Oddelek: Novice / Ostale najave
4011761 (8971) Mesar

Več podobnih tem