» »

Dropbox ukinja Mailbox in Carousel

Dropbox ukinja Mailbox in Carousel

Slo-Tech - Iz Dropboxa so sporočili, da bodo prihodnje leto ukinili aplikaciji Mailbox in Carousel. Razlogov za ukinitev je več, v glavnem pa gre za nezadostno priljubljenost, saj so uporabniki raje posegali kar po klasični aplikaciji za dostop do Dropboxa. Elektronska pošta pa zadosti svojih problemov, da je zgolj na nivoju odjemalca ni mogoče popraviti.

Carousel je del Dropboxove ponudbe poldrugo leto in je namenjen lažjemu upravljanju s fotografijami. Dropbox je - sedaj priznava, da zmotno - verjel, da bo uporabnikom bliže namenska aplikacija, a se je izkazalo, da jih večina do fotografij v oblaku najraje dostopa kar prek osnovne aplikacije za Dropbox. Zaradi tega so se odločili, da bodo 31. marca prihodnje leto ugasnili Carousel. Vse fotografije bodo uporabnikom ostale v Dropboxu, prejete fotografije in fotografije v skupni rabi pa bo treba shraniti posebej.

Mailbox se je Dropboxu pridružil leta 2013, ko je Dropbox njegovega ustvarjalca kupil za 100 milijonov dolarjev! Z Mailboxom so poskušali rešiti težave in tegobe elektronske pošte, a so ugotovili, da to ne bo šlo. Imeli so nekaj dobrih idej, denimo dremež za elektronsko pošto, ki je ne moremo v danem trenutku prebrati, in se kasneje pojavi ponovno, a to ni bilo dovolj. Zato se Mailbox 26. februarja prihodnje leto poslavlja. Spoznali so, da bo elektronska pošta z nami ostala v trenutni obliki, morebitne spremembe pa bi bilo treba izvesti na globljem nivoju, tako da bi preprečili tvorjenje nepregledne množice elektronskih sporočil. Seznami kontaktov bodo ostali, osnutke in nekatere druge vsebine pa bo treba shraniti ročno.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dropbox Paper konkurira Google Docs

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
135038 (3766) amacar
»

izsiljevalski virus Locky (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
16940825 (31935) SeMiNeSanja
»

Microsoft ne bo več ponujal neomejenega oblačnega prostora naročnikom na Office 365 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8326893 (21362) Lonsarg
»

Odkrita resna ranljivost v Dropboxu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6026148 (21567) ginekolog

Več podobnih tem