»

Dropbox ukinja neomejen pakete

Slo-Tech - Do petka je Dropbox poslovnim uporabnikom ponujal neomejene pakete za shranjevanje podatkov, ki so stali 24 dolarjev na mesec za vsakega uporabnika. Namenjeni so bili podjetjem, ki se niso želela ukvarjati z omejitvami in kvotami, za kar so bila pripravljena odšteti nekoliko več denarja. Sedaj je Dropbox to možnost ukinil, ker je nekaj posameznikom pakete zlorabljalo.

Iz Dropboxa so sporočili, da bo odslej paket Advanced za organizacije s tremi uporabniki omejen na 15 TB, k čemur bo možno dodati 5 TB na uporabnika, a največ do 1000 TB. Kdor uporablja več, bo imel kar precej časa, da svojo porabo zmanjša. Podjetja s porabo do 35 TB na uporabnika lahko še pet let uporabljajo trenutno količino, povečano za 5 TB na uporabnika. Kdor uporablja več kot 35 TB, se bo moral z Dropboxom dogovoriti za ceno za prvo leto, nato pa bo treba porabo skrčiti. Za nove naročnike spremembe veljajo takoj, obstoječe naročnike pa bodo na nove pakete premaknili do 1. novembra.

Dropbox pojasnjuje, da je...

57 komentarjev

Ali FaceApp res pošilja podatke v Rusijo

Slo-Tech - Ta teden je splet obnorela aplikacija FaceApp, ki računalniško postara obraz na fotografiji in z uporabo umetne inteligence prikaže zelo realistično podobo. V resnici aplikacija ni nova, saj je prva verzija izšla že januarja 2017. Aplikacija ponuja različne možnosti manipulacije fotografij, od pomlajevanja, spreminjanja spola, dodajanja nasmeška, brade, spreminjanja pričeske, do - staranja, ki je pritegnilo največ pozornosti. Toda za obilico prahu je poskrbelo odkritje, da je aplikacija iz pod prstov ruskega avtorja in da ob namestitvi zahteva dovoljenje za dostop do vseh fotografij na telefonu.

Aplikacijo razvija Wireless Lab, v katerem je vodja Yaroslav Goncharov. Ta se je na navedbe, da naj bi aplikacija kradla in v...

29 komentarjev

Dropbox ukinja Mailbox in Carousel

Slo-Tech - Iz Dropboxa so sporočili, da bodo prihodnje leto ukinili aplikaciji Mailbox in Carousel. Razlogov za ukinitev je več, v glavnem pa gre za nezadostno priljubljenost, saj so uporabniki raje posegali kar po klasični aplikaciji za dostop do Dropboxa. Elektronska pošta pa zadosti svojih problemov, da je zgolj na nivoju odjemalca ni mogoče popraviti.

Carousel je del Dropboxove ponudbe poldrugo leto in je namenjen lažjemu upravljanju s fotografijami. Dropbox je - sedaj priznava, da zmotno - verjel, da bo uporabnikom bliže namenska aplikacija, a se je izkazalo, da jih večina do fotografij v oblaku najraje dostopa kar prek osnovne aplikacije za Dropbox. Zaradi tega so se odločili, da bodo 31. marca prihodnje leto ugasnili Carousel. Vse fotografije bodo uporabnikom...

0 komentarjev

Dropbox in Microsoft bosta sodelovala

Med viri datotek bo mogoče nastaviti Dropbox

vir: The Verge
The Verge - Le nekaj dni po najavi, da bo Microsoft svojim uporabnikom oblačne različice Office 365 ponujal neomejeno količino prostora v oblaku, prihaja novica, da bodo sodelovali še z Dropboxom. Na Dropbox, ki je kot smo omenjali nekako v najslabšem položaju izmed treh velikih, bo mogoče v kratkem nalagati datoteke iz okolja Office, kjer je bilo do sedaj uradno to mogoče početi le na Microsoftov oblak OneDrive. Poleg shranjevanja v OneDrive in lokalno na napravo se bo v vmesniku za shranjevanje in odpiranje datotek tako po novem pojavil še Dropbox, vsaj na mobilnih napravah in v spletni verziji Office Online.

Vodja razvijalcev izdelkov Office pri Microsoftu, Kirk Koenigsbauer, je povedal, da je bila...

11 komentarjev

Dropbox dobil dvostopenjsko avtentifikacijo

Computerworld - Dropbox je izpolnil obljubo, ki so jo dali po izgubi osebnih podatkov pretekli mesec, in uvedel dvostopenjsko avtentifikacijo. Doslej je bil dostop do računa mogoč izključno z uporabniškim imenom (elektronski naslov) in geslom, ki ju napadalci relativno lahko prestrežejo oziroma pridobijo s socialnim inženiringom ali zlonamernimi aplikacijami. Da bi to preprečili ali vsaj otežili, so uvedli preverjanje istovetnosti s SMS-kodo oziroma namenskimi programi.

Kdor bo želel uporabljati novo varnostno storitev, bo moral svojega odjemalca najprej posodobiti na verzijo vsaj 1.5.12. Potem bo na spletni strani Dropbox v svojem računu na zavihku...

18 komentarjev

Odkrita resna ranljivost v Dropboxu

Slo-Tech - Storitev Dropbox, ki je med nami že nekaj časa in je po dolgem beta stadiju konec lanskega leta prilezla do prve stabilne različice, omogoča avtomatično sinhronizacijo dokumentov na lokalnem računalniku v oblak v realnem času. Zavoljo brezplačnosti, preprostosti, prenosljivosti (podprte so vse pomembnejše platforme) in prostornosti (osnovni paket obsega dva gigabajta) je Dropbox najbolj priljubljena storitev svoje vrste. Derek Newton sedaj v svojem blogu poroča o odkriti ranljivosti v preverjanju pristnosti v računu za Dropbox, ki omogoča napadalcu pridobitev dostopa do računa.

Za povezavo računalnika z računom za Dropbox mora uporabnik nanj namestiti odjemalca, določiti lokalno mapo, ki se sinhronizira, in vpisati...

60 komentarjev