» »

Galaxy S6 pride naslednji mesec z ukrivljenim zaslonom

Galaxy S6 pride naslednji mesec z ukrivljenim zaslonom

Bloomberg - Nov Samsungov pametni telefon iz serije Galaxy bo izšel prihodnji mesec, in to v dveh verzijah. Po poročanju Bloomberga, ki je običajno precej dobro in pravilno obveščen, bo ena verzija S6 imela zaslon, ki se bo raztezal čez tri stranice. Torej, zaslon bo s sprednje strani napet še čez levi in desni rob. Drugi model bo imel klasičen 5,1-palčni zaslon.

Uradna predstavitev obeh modelov bo prihodnji mesec na sejmu Mobile World Congress v Španiji. Vemo tudi to, da bosta imela nov procesor, ki bo bržkone osemjedrni (ne Qualcomm Snapdragon 810), ter kovinsko ohišje, kaj več pa ni znanega. To ne bo prvi Samsungov telefon, ki ima neraven zaslon. Lani so izdali Galaxy Note Edge, ki ima zaslon napet čez en rob. Korak dlje bodo storili, ker so v to pravzaprav prisiljeni.

Apple namreč s svojimi iPhoni neustavljivo dirja in Samsungu odžira tržni delež. Minuli mesec je Samsung ob razgrniti poslovnih rezultatov, ki so postregli z zmanjšanjem dobička, razkril tudi padanje tržnega deleža. V enem letu je padel z 29 odstotkov na 20 odstotkov, Apple pa je z 19,9 odstotka pravzaprav oddaljen manj, kot znaša statistična napaka. Ukrivljeni zasloni so novost, ki je Apple še nima, in utegne Samsung potegniti naprej. Seveda pa Samsung ni niti edini niti prvi, ki se česa takšnega domislil. Že leta 2013 je LG pokazal G Flex, kjer je logika sicer drugačna, saj je upognjen celotni telefon, medtem ko ima Samsung čez vogal napet zaslon na sicer ravnem zaslonu. Samsung pa ima preglavice tudi s kitajskima Lenovo in Xiaomi, ki se zlasti na Kitajskem odlično prodajata.

Več bo znanega na novinarski konferenci 1. marca.

19 komentarjev

gusto ::

Kakšno korist oz. praktično vrednost naj bi imel ta "zaslon napet čez rob". Po moje še lažje po nesreči nekaj pritisneš z dlanjo in odpreš aplikacijo, ali pa če ti pade na tla je 5-krat večja možnost, da nekaj poči. Ne vem, bolj mi sede "klasika", raven zaslon.

vostok_1 ::

Waw. :|


Sicer pa z ukrivljenim ekranom je načeloma manjša vrjetnost, da ti poči, ker ima določeno geometrično fleksibilnost. Seveda odvisno od orientacije.

||_^_|| ::

Mislim da samsungov problem niso iphoni ampak kitajski androidi, ki za manj denarja ponujajo zelo podobno.

Blazz ::

me prav zanima ker proc bo, veliko se je govorilo o exynos 14nm procu...

ivanuscha ::

Hja, malo so zaspali na lovorikah, predvsem pri dizajnu že pri S4, potem pa še pri S5 in rezultat je tu. Za S6 so se zdej aktivirali na 200%, da jih vidimo zdej.

Rudolf ::

Vidim dva večja problema in par manjših.
Prvi je, da ukrivljen zaslon v trenutnih izvedbah ne ponuja nikakršnih prednosti. Kar čakam že vsaj 15 let, oz. odkar sem videl prve flexi zaslone, je to, da proizvajalci naredijo nekaj, kar boš lahko razvil kot roleto in uporabil v poljubnem formatu. Ali kot telefon, ali kot kaj večjega, denimo tablico. Vse drugo, kar videvam danes, je prejkone ćorsokak.

Drugi pa je zaslon do roba. Že pri mojem S3 se mi prepogosto dogaja, da med držanjem telefona nehote sprožim kakšno aplikacijo, ali bohnedaj celo klicanje. Zaslon s tankim robom je super stvar za namizni računalnik, sploh kadar želiš sestavit par ekranov skupaj. Tam je debel rob res moteč. Pri napravah, ki so namenjene valjanju po rokah, pa debelejši rob prej koristi kot škoduje. Če ne gre preveč na račun ostalih parametrov, seveda.

Tisti manjši problemi morda ne bodo odločilni za nakup, so pa v marsičem neprijetni. Denimo organske oblike telefona. Spet bom omenil S3, saj tudi nasledstvo pretirano ne odstopa. Kakor bi ga, tu in tam, rad uporabil za kakšno delavniško opravilo, ga zaradi konveksnih stranic in hrbta žal ne morem. Govorim o aplikacijah kot je Utilitas, ki ponujajo merjenje dolžin, kotov, nagiba ipd. Pametnega telefona najbrž nihče ne uporablja zgolj za telefoniranje. To bi zaprmej povsem porazilo bistvo računalnika v malem, mar ne?
Še en problem je drsenje iz rok. Celo več, telefon zaradi svojega hiper-gladkega stekla začne drset že na površinah z minimalnim naklonom, kadar ga tja položiš na z licem navzdol. Seveda pa še najbolj drsi iz rok. Zaradi tega se vsaj mojemu danes že lepo kaže starost, saj betežni robovi razkrivajo pestro padalsko zgodovino.

Sicer pa bo čas pokazal, kako dobro sem zadel frustracije povprečnega uporabnika teh novotarij. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rudolf ()

Highlag ::

Tole ste že videli?
yotaphone.com

Precej zanimiv koncept.
Never trust a computer you can't throw out a window

Jux ::

V enem letu je padel z 29 odstotkov na 20 odstotkov, Apple pa je z 19,9 odstotka pravzaprav oddaljen manj, kot znaša statistična napaka.


Ah ja, je treba hruske pa jabolke primerjat in gledati Y/Y ne pa na podlagi enega kvartala (ki je pri Applu vedno rekorden zaradi izdaje novega telefona) sklepati za celo leto.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Olórin ::

Samsungu trg kradejo kitajski proizvajalci, ki se na kitajskem zaradi ukrepov kitajske vlade prodajajo izjemno dobro.

Apple pri tem nima nič, saj mu trg v 1 letu ni zrastel za 9 %, kolikor je Samsungu padel.

Lonsarg ::

Jah tili proizvajalci se bodo mogli prijazniti z neizogobno prihodnostjo - smarthphoni bodo postali kot laptopi, commodity, kjer se jih 90% proda za minimalne marže. Tele 100-200% marže na high end telefonih bodo bolj izjema kot pravilo, Apple bo sicer marže obdržal, ampak podobno kot pri Mac sceni bo v zameno pa izgubil število prodanih naprav.

mailer ::

Žal je Samsung sam kriv za to kar se mu dogaja. Namesto 50 različnih modelov, ki jih ven vrže letno bi morali zmanjšat na 10 in na telefone in tablice nalagat čisti android brez raznih Touchwizow ter omogočiti obveljavo garancije tudi pri namestitvi drugih romov. Pa bi zagotovo pobrali nekaj tržišča tudi ogrizku.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Matjaz79 ::

Še vedno sem mnenja, da so tudi z serijo S6 udarili mimo z designom. Po mojem bi moral biti nekaj takšnega: link
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

Arey ::

Namsto da tlačijo nove gimmicke v telefone (kar počnejo praktično od S3 naprej), bi lahko raje posvetili malo dela njihovemu TouchWiz dreku in hitremu posodabljanju starih flagshipov.
Kaj ti pomaga ukrivljen zaslon in IR BLASTER če je software na telefonu bugyy in sluggish, update na novo verzijo OSa pa dobiš pol leta za večino konkurentov.

Arctander ::

Tole s telefoni me spominja na "rižota tuning show" sceno, ko vsi tekmujejo, čigavo vozilce bo manj milimetrov oddaljeno od tal, potem pa vozijo 5km/h, da ne bi na luknjasti cesti potrgali spojlerjev.

Telefon je orodje, goddamit. Ne pa predmet malikovanja in fetiširanja na to, kdo bo imel bolj upognjenega in čigav je 0,01 sec hitrejši v poganjanju neke brezvezne aplikacije.

blackbfm ::

Pri napravah, ki so namenjene valjanju po rokah, pa debelejši rob prej koristi kot škoduje.


Mogoče pri padcih koristi, sicer pa je vsak dodaten mm ohisja pri ze tako ogromnih zaslonih totalno odveč.. Sam imam lg g2, top od top kar se tice izkoristka prostora

Mare2 ::

gusto je izjavil:

ali pa če ti pade na tla je 5-krat večja možnost, da nekaj poči.

Ne pozabit, da počen zaslon pri uporabniku pomeni v večini primerov negarancijsko popravilo in s tem dviguje dobičke multinacionalk. Zato taki zasloni. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

FireSnake ::

||_^_|| je izjavil:

Mislim da samsungov problem niso iphoni ampak kitajski androidi, ki za manj denarja ponujajo zelo podobno.


S temle se lahko samo strinjam.

Imel sem SGS2, SGS3, SGS4 ... ker sem bil vsega sit (lag, ker Korejci niso sposobni zadeve naredit teloče), sem presedlal na Sony S3 compact - zaenkrat zelo zadovoljen.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Boobiz ::

Lonsarg je izjavil:

Jah tili proizvajalci se bodo mogli prijazniti z neizogobno prihodnostjo - smarthphoni bodo postali kot laptopi, commodity, kjer se jih 90% proda za minimalne marže. Tele 100-200% marže na high end telefonih bodo bolj izjema kot pravilo, Apple bo sicer marže obdržal, ampak podobno kot pri Mac sceni bo v zameno pa izgubil število prodanih naprav.



To je samo dobro za nas. Če ima samsung s svojimi gadgeti ~$250 stroška, da ga naredi in xiaomi 60% nižje za praktično isti telefon, poleg tega, da nimajo oglaševalskih kampanj in fizičnih trgovin potem so be it. Samsungu se je preveč dobro godilo zadnja leta odkar se je android razpasel.
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

ezikielrage ::

Praktično vsi Samsungi so grdi, z luščečim se krom robom. Glede Touchwiza pa ne bi komentiral, ker poznam samo reboot to bootloader.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung predstavil Galaxy S8 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
14039218 (29347) Mare2
»

Galaxy S6 pride naslednji mesec z ukrivljenim zaslonom

Oddelek: Novice / Android
1910889 (8226) ezikielrage
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22796190 (85288) amacar
»

LG: prihodnost je ukrivljena

Oddelek: Novice / Android
248512 (5903) rutifruti
»

HTC v težavah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9537962 (32420) Nummy

Več podobnih tem