» »

Google+ omogoča pošiljanje e-pošte neznancem

Google+ omogoča pošiljanje e-pošte neznancem

Slo-Tech - Google je predstavil novost pri integraciji elektronskega predala Gmail in družabnega omrežja Google+, ki bo omogočala pošiljanje elektronske pošte tudi ljudem, katerih elektronskega naslova ne poznamo.

V bližnji prihodnosti bo Gmail v spletnem vmesniku ponujal tudi pošiljanje elektronskih sporočil vsem uporabnikom storitve Google+, četudi njihovega e-naslova nimamo niti ga niso javno objavili (Google je začetno nejasnost odpravil s pojasnilom, da to velja za vse uporabnike storitve, ne le za naše prijatelje). Sporočilo, ki jim ga pošljemo, ne bo pristalo v glavnem delu mape Prejeto, ampak pod zavihkom Social. Na ta način bo vseeno poskrbljeno za preglednost, a kdor do pošte dostopa prek odjemalcev IMAP ali POP3, teh zavihkov ne vidi in vso pošto dobiva v mapo Prejeto.

Da bi omejili zlorabe, Google uvaja nekaj varoval. Pošiljatelj vsemu navkljub ne bo videl elektronskega naslova prejemnika, dokler mu ta ne bo odpisal. Prav tako Google pravi, da mu ne mogel vnovič pisati, dokler ne bo prejemnik bodisi odpisal bodisi pošiljatelja dodal v svoje kroge na Google+.

Kdor tega ne želi, lahko v nastavitvah ročno (opt-out) izklopi možnost prejemanja e-sporočil od neznancev. Novost bo Google uvedel v naslednjih tednih.

Če dobro pomislimo, je storitev zelo podobna Facebooku. Tudi ta se je odločil, da bo njegov vmesnik za klepet osrednje stičišče za vse pogovore. V praksi to pomeni, da so pred časom vse elektronske naslove uporabnikov v profilu zamenjali z uporabniškim imenom in domeno @facebook.com (kdor želi pravi e-naslov, si ga mora ročno nastaviti nazaj), pošiljanje pošte na ta naslov pa jo v resnici posreduje v klepet na Facebooku. Google poizkuša nekaj podobnega, pri čemer ima to prednost, da je njihov Gmail ena največjih storitev, ki ponuja spletno pošto.

3 komentarji

smash ::

in kako bo google vedel kateremu janezu novaku poslat?

Ziga Dolhar ::

Ker Google ve, kdo je +JanezNovak in kdo +JanezNovak96.
https://dolhar.si/

BaToCarx ::

To je samo nadgradnja, kot so se g+ uporabniki pojavil v google talk z 4574d7d58e5g7w4bw4@public.talk.google.com, možno da je email potem pododoben z @public.email.google.com, je že kdo testiral?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10523992 (10622) donvito
»

Sprememba zakona o elektronskem poslovanju na trgu

Oddelek: Omrežja in internet
102607 (2140) stb
»

Srd uporabnikov zaradi Facebookovih e-naslovov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
219204 (6428) Lonsarg
»

Facebook predstavil nov način komuniciranja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4317726 (15433) qwzyx

Več podobnih tem