» »

Yahoo kupuje Tumblr

Yahoo kupuje Tumblr

The Wall Street Journal - Yahoo bo kupil podjetje Tumblr, ki upravlja priljubljeno istoimensko spletno stran. O nakupu se je v javnosti začelo šušljati pretekli četrtek, sedaj pa prevzem že praktično uraden. Yahoo bo za Tumblr odštel 1,1 milijarde dolarjev, dobili pa bodo stran z dobrimi 100 milijoni uporabnikov, ki pa za zdaj prideluje sorazmerno malo prihodkov in še manj dobička (točnih številk v javnosti ni, ker je Tumblr zasebno podjetje). To je največji Yahoo prevzem v zadnjih desetih letih, potem ko so leta 2003 za 1,6 milijarde dolarjev kupili Overture, a to so bili neki drugi časi. S tem se Yahoo postavlja med podjetja, kot sta Facebook in Google, ki sta že odštevala milijardne zneske za perspektivna podjetja. Spomnimo, Facebook je lani za milijard dolarjev kupil Instagram, ki je podobno (ne)dobičkonosen kakor Tumblr, Google pa je pred petimi leti za YouTube odštel 1,65 milijarde dolarjev.

Prevzem sta že potrdila Yahoojev upravni odbor in lastniki Tumblrja. V sporazumu sta se podjetji sporazumeli, da bo Yahoo še vedno vodil storitve Tumblrja kot ločeno blagovno znamko, Yahoojeva izvršna direktorica pa je pomenljivo dodala, da ga "ne bodo zavozili" (not screw up). Nasprotno, Tumblrju bodo pustili ostali Tumblr. To je pomembno predvsem zato, ker imata storitvi različno uporabniško bazo. Yahoo uporabljajo nekoliko starejši ljudje, Tumblr pa mlajši odrasli. Yahoo upa, da jih bo sčasoma navadil še na lasten iskalnik, ne bodo pa jih k temu silili.

Tumblr je bil ustanovljen leta 2007, do danes je število zaposlenih razširil na 175. Ima 117 milijonov uporabnikov, kar je dvakrat več kot lani tačas. Tumblr je priljubljen zlasti zato, ker omogoča enostavno ustvarjanje enostavnih blogov, na katerih se pisci predstavijo s slikami in videoposnetki. Trenutno strani praktično nima reklam, kar se ima z Yahoojevim prihodom bržkone spremeniti. So pa v Yahooju gotovo toliko preudarni, da reklam v Tumblr ne bodo tiščali na silo, saj bi se jim to lahko maščevalo. Tumblrjev izvršni direktor je namreč že večkrat povedal, da reklam ne mara preveč.

6 komentarjev

FlyingBee ::

google je z youtube zmagal

Phantomeye ::

Že vidim reklame vsepovsod :S

novaa ::

jaooo zdaj mi bojo tumbrl pospemali ;(

bojsi ::

Nič ne bodo spemal... tale tipček, ki ima preko tumblr je človek na mestu in bo še naprej odgovoren za vso zadevo. Ne bi šel v tole, če bi vedel da bodo stvar zajebali, kar je povedala tudi Marissa.

Preberi si samo tole njegovo uradno novico - predvsem zaključek :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojsi ()

marvin42 ::

bojsi je izjavil:

Nič ne bodo spemal...


Si upaš reči, da ne bo reklam?
Mostly Harmless

tt2advanced ::

YUMBLR

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tumblr dobil novega lastnika

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
427465 (5780) FormerUser
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147072 (5382) hendriks
»

Yahoo spet razočaral

Oddelek: Novice / Rezultati
2612842 (10665) BigWhale
»

Yahoo si ogleduje Hulu

Oddelek: Novice / Ostale najave
104316 (3076) Jst

Več podobnih tem