»

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

MacRumors.com - Francoski hekerski kolektiv Applidium, ki nam je med drugim podaril že izvrstni video predvajalnik VLC, poroča, da so z reverznim inženiringom uspeli dognati osnovne podrobnost protokola, preko katerega Siri dobiva odgovore na postavljena vprašanja. Šlo naj bi kar za s šifrirane HTTP zahtevke (SSL), namesto standardnega GET-a pa naj bi uporabili lasten ukaz "ACE". Vsebina zahteva vsebuje uporabnikov zvočni ukaz, stisnjen s standardnim kodekom Speex. Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Z dobljeni informacijami so so fantje uspešno zgenerirali lastne zahtevke, nastale kar na računalniku, ne na...

16 komentarjev

Filmi na Apple iTunes tudi v Sloveniji!

MacRumors.com - Počasi nas tudi Apple dodaja med razvite države, saj postajajo vse njihove glavne storitve dostopne tudi na naši strani Alp. Potem ko se je danes v Sloveniji začela uradna prodaja novega iPhona 4S, kar je le dva tedna po začetku prodaje na ameriškem trgu, in je konec septembra v Sloveniji z osemletno zamudo začel delovati nakup glasbe prek iTunesa, so sedaj ponudbo na Apple iTunes Store razširili še s filmi.

S tem je Apple razširil iTunes s podporo za glasbo, filme in serije na vse nove članice EU (razen Romunije), filmska razširitev pa se obeta tudi Grčiji in Portugalski, kjer je glasbeni del iTunes prisoten že od leta 2004. Najnovejša sprememba pomeni, da si...

60 komentarjev

Backdoori v iPhonu, iPadu

Kraja telefonskih številk skozi Siri.

vir: CNet
CNet - iPhone 4S, ki so ga doslej prodali že več kot 4 milijone kosov, bo konec meseca na voljo tudi v Sloveniji. Ob taki popularnosti je bilo seveda le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili prvi heki. Jailbreak za iOS 5 je že na voljo, številna tehnološka spletišča pa poročajo tudi o stranskih vratih (backdoor) za vdor v tuj iPhone 4S ali iPad 2, brez da bi pri tem poznali uporabniško geslo.

Oba...

5 komentarjev

Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4

engadget - Applov "osebni asistent" oz. vmesnik za glasovne ukaze Siri se je hitro uveljavil kot glavni razlog za nakup novega iPhona 4S in lastniki starejše različice iPhone 4 so takoj odprli vprašanje, zakaj ni na voljo tudi za njihov telefon. iOS 5 namreč podpira vse telefone in pade in iPhona 3G naprej, Siri pa je trenutno na voljo samo v beta načinu in še to zgolj za 4S, vsaj za zdaj.

V široki ljubiteljski skupnosti okoli iPhona so se seveda takoj našli hekerji, ki jih zanima backport Siri na štirko. Za zdaj je opravljenega nekje polovica dela - asistent že teče na starejšem modelu in grafiko, ki se je zanašala na nove 3D gonilnike na 4S, so uspeli zadovoljivo pohitriti. Zdaj bo treba rešiti še drugo polovico zagonetke - komunikacijo z...

292 komentarjev

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5....

124 komentarjev