» »

Intel podaljšuje garancijsko obdobje pogonov SSD

Intel podaljšuje garancijsko obdobje pogonov SSD

Intelov pogon iz serije 320

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi so pri Intelu objavili, da bodo garancijsko obdobje vse svojih pogonov SSD iz serije 320 (to so najnovejši pogoni s 25 nm bliskovnim pomnilnikom, večinoma namenjeni za običajne oz. manj zahtevne uporabnike) podaljšali s treh na pet let. Po prvotni objavi je prišlo do manjših nejasnosti, pri X-bit Labs so očitno poročali, da garancija pokriva tudi izrabljanje pomnilnika, a temu ni tako. Pri Intelu so tako razjasnili garancijske pogoje, ki pa se za končne uporabnike pravzaprav ne spreminjajo.

Garancija velja le za težave, ki niso povezane z obrabo pomnilnika. Obenem garancijsko obdobje traja do pet let od nakupa oz. do izrabe pomnilnika, seveda kar pride prej. Izrabo pomnilnika je mogoče preveriti z Intelovim programčkom Toolbox, išče pa se zastavico E9 iz SMART-a. V primeru, da ima zastavica vrednost 1, garancije zaradi izrabljenosti pomnilnika ni več. Cilj pogonov iz serije 320 je, da bi izrabljenost dosegli prav po petih letih, če uporabnik vsak dan zapiše okrog 20 GB podatkov. Če upoštevamo, da povprečni uporabniki le redko dosežejo 5 GB zapisov na dan, težav torej ne bi smelo biti.

Pogoji so pravzaprav enaki za pogone, ki so bili prodani v poslovne namene, npr. v centre, kjer se ukvarjajo s hrambo podatkov (datacentri). Načeloma tudi tukaj garancija velja do pet let po nakupu oz. do izrabljenosti, a je kriterij za doseganje izrabljenosti nekoliko strožji zaradi večjega števila zapisov podatkov, ki jih dosega takšna uporaba pogonov. Novi garancijski pogoji sicer veljajo za prav vse prodane pogone, pa naj bodo kupljeni v trgovini, prek spleta, kot prva vgradnja v računalniške sisteme, v paketih s 50 pogoni (to se spet navezuje na datacentre), itd.

6 komentarjev

Blazz ::

320 serija je itak crap z 2 leti starim kontrolerjem. Sploh male 40-80 gb verzije so počasne za znort...

BALAST ::

Zato pa hočejo kupce prepričati s kompenzacijo za daljšo garancijo...

OldSkul ::

a dej no dej, 80gb počasna za znort? Za normalno delo so ti diski super hitri, ne vem kaj bi še eni radi.

Blazz ::

eni bi za take ogromne pare radi spodobno hitrost. Za normalno delo je tak disk tako ali tako predrag, tako da ne vem na kaj ciljaš...

RejZoR ::

Hja za dost podoben denar dobiš najnovejše res super hitre OCZ Vertex 3 in Corsair Force 3 SSD diske...
Intelovi niso počasni samo na področju pisanja so mal pokriplani. Ampak vseeno imajo nasplošno zelo nizek failure rate in je vseeno fajn če imajo več garancije. Če ne drugega zna prisilit konkurenco, da bojo začeli delat isto. Kar je samo plus za kupce.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

predvsem pa je najpočasnejši SSD še vedno svetlobna leta pred HDD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija in pravne osebe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519866 (8465) St235
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414182 (12118) solatko
»

Težavni tudi Intelovi SSD-ji iz serije 320

Oddelek: Novice / Diski
3310056 (8769) jype
»

Intelovi pogoni SSD s 25 nm čipi še v marcu

Oddelek: Novice / Diski
287313 (6087) Ashrack

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838074 (6555) Mr.B

Več podobnih tem