» »

Junij bo za AMD natrpan mesec

Junij bo za AMD natrpan mesec

Osnova za napovedi

vir: VR - Zone
VR - Zone - Vse kaže, da bo AMD tančico skrivnosti okrog Llana in Bulldozerja v celoti dvignil tekom junija. Pričakujemo lahko nekaj večjih dogodkov, začenši kar s prvim junijem, ko bodo na Computexu tudi uradno predstavili procesorje Llano oz. platformo Fusion s procesorji in veznimi čipovji iz serije A. Skupaj s procesorjem Fusion namenjenimi veznimi čipovji bodo končno predstavili še vezna čipovja iz serije 900, ki bodo namenjena podnožjem AM3 in AM3+. Temu bo že 6 dni kasneje, 7 junija, na E3 v Los Angelesu končno sledila predstavitev serije FX (namiznih procesorjev z arhitekturo Bulldozer), vključno z grafično podobo in vsemi znamkami oz. oznakami, ter predstavitev same platforme AM3+, predvsem novih matičnih plošč.

Že 12. junija naj bi bilo v Aziji mogoče kupiti prenosnike, osnovane na platformi Sabine, ki je prenosnikom namenjena platforma s procesorji Llano. Uradna predstavitev teh bo očitno sledila dva dneva kasneje, 14. junija, na konferenci, namenjeni prav procesorjem Fusion (Fusion Developer Conference). Na isti dan bodo predstavili še prenovljeno znamko Vision, ki ima vlogo lažjega nakupa sestavljenega računalnika, glede na zmogljivost procesorja, grafičnega čipa, količine pomnilnika, itd., kategoriziranega v podznamke Vision. Svetovna dobavljivost platforme Sabine naj bi se začela s 26. junijem.

Namizne platforme, Lynx na strani Fusiona in FX na strani Bulldozerja, predstavitve ne bosta doživela v juniju, vsaj ne po pričakovanjih. Smiselno je torej, da bosta predstavljena v juliju, kar je v nasprotju z AMD-jevimi napovedmi (dolgo so govorili o splavitvi Bulldozerja v drugem četrtletju, Fusiona pa v začetku drugega polletja), a je v skladu z obilico napovedi iz industrije, ki so napovedovale zamudo Bulldozerja v julij in predstavitev Fusiona že v tem četrtletju.

1 komentar

FireSnake ::

Tega Bagra pa res že komaj čakam ... zadegal ga bom v AM3 plato in ob tem nekaj malenkosti izgubil, ampak bo poceni nadgradnja. Upam, da bo poraba kolk tolk nizka.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bulldozer zamuja, prihaja Llano in Fusion Z, opažen Trinity - AMD na Computexu

Oddelek: Novice / Procesorji
164699 (4054) PrimozR
»

Bulldozer zamuja

Oddelek: Novice / Procesorji
286691 (5452) Dr_M
»

AMD prvi z nativno podporo USB 3.0 v svojih čipovjih

Oddelek: Novice / Matične plošče
206136 (5345) revvs
»

Llano na poti k izdelovalcem sistemov

Oddelek: Novice / Procesorji
154600 (3977) Tarzan
»

AMD-jevi procesorji FX prihajajo 11. junija

Oddelek: Novice / Procesorji
113857 (3302) Machiavelli

Več podobnih tem