» »

Nokia predstavlja Drop

Nokia predstavlja Drop

Nokia - Nekateri uporabniki Androida in brskalnika Chrome verjetno poznate vtičnik in/ali aplikacijo Chrome to Phone, ki omogoča deljenje povezav URL z osebnega računalnika na mobilni telefon. Podobno funkcionalnost je zdaj predstavila tudi Nokia za svoje s Symbianom opremljene mobilne telefone. Aplikacija, ki so jo poimenovali Drop, prav tako omogoča pošiljanje povezav URL na mobilne telefone z namizja, a obenem v isti smeri omogoča še deljenje slikovnih datotek. Te bo očitno mogoče na mobilnem telefonu kar z osebnega računalnika nastaviti tudi za ozadje enega izmed treh namizij mobilnikov s Symbianom.

Sistem je bil razvit s pomočjo Nokiinega Qt-ja ter vsaj na namizni strani zaenkrat podpira brskalnika Chrome in Firefox. Podobno kot pri Chrome to Phone za Android tudi tukaj zgolj vključek na namizju ni dovolj, saj ga je treba povezati s primerno aplikacijo na mobilnem telefonu. Pri Nokii so izpostavili, da ta ni ves čas povezana na podatkovno omrežje (poraba podatkov torej ni pretiran problem) ter obenem ne zahteva, da bi bil ves čas vključen Bluetooth, prek katerega bi bil mobilni telefon povezan z računalnikom. V primeru pošiljanja podatkov prek Dropa aplikacija to zazna ter na telefonu prek centralnega opozorilnega sistema uporabniku pove, da je za ogled na voljo spletna stran oz. slika, spet podobno kot pri Androidu. Obenem vsi poslani predmeti kot zgodovina čakajo v aplikaciji na telefonu ter omogočajo kasnejši ogled, npr. ko ima uporabnik čas.



Storitev, ki je zaenkrat še v fazi beta, poleg brskalnikov Chrome in Firefox podpira Nokiine mobilnike N8, N97 in N7 Mini, C6-00 in C6-01, C7, E7, X6, 5228, 5230, 5235 in 5530. Prenos je možen s strani Nokia Beta Labs.

kje za vraga je možnost pošiljanja linkov s telefona na računalnik??

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft Wireless Display Adapter

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
135986 (4722) PrimozR
»

Za otvoritev konference Build obilica novosti

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3013439 (11179) boolsheat
»

Android 4.4 prinaša manjše, a pomembne novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9834331 (26998) bkupljen
»

Prihaja Android 2.2 - Froyo

Oddelek: Novice / Android
308882 (7690) SLO_Matej
»

Flash na mobitelih zamuja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
16023596 (21243) lurker

Več podobnih tem