Prijavi se z GoogleID

» »

Med napadi Aurora napaden tudi Morgan Stanley

Med napadi Aurora napaden tudi Morgan Stanley

Bloomberg - Na internet so pricurljali podatki, da je bila v napadih Aurora leta 2009, ki naj bi jih naročile kitajske oblasti, resno napadena tudi investicijska banka Morgan Stanley. Elektronska sporočila s temi podatki so na internet ušla kalifornijskemu podjetju HB Gary Federal, ko jih je napadla spletna skupina Anonymous.

Napad je trajal šest mesecev, v tem času pa so hekerji pridobili pomembne tajne informacije iz bančnih strežnikov, čeprav ni znano katere točno. Znano je, da je bilo v napadih Aurora prizadetih med več kot 200 podjetij, Morgan Stanley pa je prva finančna institucija, za katero smo izvedeli, da je bila napadena. Aurora je bila že pred meseci označena kot najbolj dovršen kibernapad v zadnjih letih.

Morgan Stanley ni želel komentirati navedb. Po telefonu so dejali le, da se kot vsako drugo podjetje v tej branži soočajo z rednimi napadi, ki jih skupaj s policijo redno preiskujejo. Zelo verjetno je, to priznava tudi FBI, da so Morgan Stanley napadli zaradi podatkov o združitvam in prevzemih, kjer igra banka pomembno svetovalno vlogo za svoje stranke.

V banki so HB Gary najeli leta 2010, da bi zajezili napade hekerjev, ki pa niso bili povezani z napadi Aurora. Takrat so uspešno posredovali in ujeli že nastavljeno programsko opremo za krajo zaupnih informacij. Pri svojem delu so v HB Gary dobili tudi informacije o napadih Aurora in te jim je sedaj ukradla skupina Anonymous.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni napadalci vsaj poldrugo leto napadali naftna in plinska podjetja

Oddelek: Novice / Varnost
53543 (3213) darkolord
»

WikiLeaks: Napad Aurora na Google naročila kitajska vlada

Oddelek: Novice / NWO
213599 (2108) Gandalfar
»

Twitter vreden milijardo dolarjev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
73971 (3130) mtosev
»

AMD-jev cilj: 30 % tržni delež

Oddelek: Novice / Procesorji
213325 (1996) cirecire

Več podobnih tem