» »

Med napadi Aurora napaden tudi Morgan Stanley

Med napadi Aurora napaden tudi Morgan Stanley

Bloomberg - Na internet so pricurljali podatki, da je bila v napadih Aurora leta 2009, ki naj bi jih naročile kitajske oblasti, resno napadena tudi investicijska banka Morgan Stanley. Elektronska sporočila s temi podatki so na internet ušla kalifornijskemu podjetju HB Gary Federal, ko jih je napadla spletna skupina Anonymous.

Napad je trajal šest mesecev, v tem času pa so hekerji pridobili pomembne tajne informacije iz bančnih strežnikov, čeprav ni znano katere točno. Znano je, da je bilo v napadih Aurora prizadetih med več kot 200 podjetij, Morgan Stanley pa je prva finančna institucija, za katero smo izvedeli, da je bila napadena. Aurora je bila že pred meseci označena kot najbolj dovršen kibernapad v zadnjih letih.

Morgan Stanley ni želel komentirati navedb. Po telefonu so dejali le, da se kot vsako drugo podjetje v tej branži soočajo z rednimi napadi, ki jih skupaj s policijo redno preiskujejo. Zelo verjetno je, to priznava tudi FBI, da so Morgan Stanley napadli zaradi podatkov o združitvam in prevzemih, kjer igra banka pomembno svetovalno vlogo za svoje stranke.

V banki so HB Gary najeli leta 2010, da bi zajezili napade hekerjev, ki pa niso bili povezani z napadi Aurora. Takrat so uspešno posredovali in ujeli že nastavljeno programsko opremo za krajo zaupnih informacij. Pri svojem delu so v HB Gary dobili tudi informacije o napadih Aurora in te jim je sedaj ukradla skupina Anonymous.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trgovanje na platformi DEGIRO

Oddelek: Loža
173832 (420) Thomxy
»

Hekerji z vdorom do finančnih informacij, borzniki z njimi do dobičkov

Oddelek: Novice / Varnost
126067 (4083) HPME
»

Facebookov IPO povzročil vihar tožb in preiskav

Oddelek: Novice / Ostale najave
97210 (5853) wooted
»

Morgan Stanley Smith Barney izgubil osebne podatke

Oddelek: Novice / Varnost
73830 (3143) cegu

Več podobnih tem