» »

Nook Color postaja še tablični računalnik

Nook Color postaja še tablični računalnik

Nook Color

vir: Ars Technica
Ars Technica - V trenutni obliki Nook Color ni pretirano uporaben v vlogi tabličnega računalnika, saj je Android 2.1 preoblečen v uporabniški vmesnik, ki ga je Barnes & Noble izdelal zgolj za ta barvni bralnik e-knjig. A Nook Color bo v januarju dobil nadgradnjo na Android 2.2, ki naj bi odprla možnost uporabe običajnega sistema namizij, ki so na voljo z Googlovo različico uporabniškega vmesnika. Novi vmesnik bo živel vzporedno s starim ter bo na voljo po potrebi. Obenem bo bralnik dobil še podporo za Android Market, a še ni znano, če bo mogoče nameščanje vseh aplikacij ali le tistih, izdelanih v Nook-ovem namenskem razvojnem kitu. FroYo bo Nooku prinesel še nekoliko hitrejše delovanje ter daljšo avtonomijo.

Lastniki Nook Color Android 2.2 sicer lahko že namestijo, a je za to potrebno nekoliko naprednejše poznavanje postopka. Operacijski sistem je treba namreč prevesti na lastnem računalniku ter ga nekoliko spremeniti, da se zažene. Izključiti je treba senzor temperature baterije, saj se bralnik z Android 2.2 sicer ne zažene, večja obremenitev pa lahko nekoliko pregreje celoten sistem, predvsem baterijo. Na srečo je vgrajen še drugi senzor, torej nevarnosti za eksplozijo baterije, kakor so sprva poročali mediji, vseeno ne bi smelo biti, a je v vsakem primeru vredno počakati še mesec dni na uradno nadgradnjo.

7-palčni tablični računalnik s kapacitivnim zaslonom ter spodobno strojno opremo za 250 ameriških zelencev.

2 komentarja

Gregor P ::

Komentatorji pravijo, da so specifikacije v grobem sledeče
800Mhz OMAP36xx and 512Mb RAM, IPS display

... kot tablični računalnik je vsekakor zanimiv; ne vem pa, kako bi se obnesel kot bralnik e-knjig (torej če zares bereš veliko knjig), po drugi strani pa je spet dober za revije, stripe ... kdaj pridejo na trg že bralniki z barvnim e-ink zaslonom?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Bor H ::

Morem rečt da mi zgleda Nook Colour en boljših tabličnih računalnikov. Dovolj zmogljiv in dovolj velik, za zmerno ceno. Ima kdo kake podatke kako je s predvajanjem filmov in baterijo? Kaj pa TV out?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eknjige v sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7624920 (21978) Ales
»

Barnes & Noble predstavil oskubljeni in cenejši e-bralnik

Oddelek: Novice / Android
327202 (6006) karafeka
»

Nook Color prejel nadgradnjo na FroYo

Oddelek: Novice / Android
83098 (2699) bluefish
»

Microsoft toži Barnes & Noble zaradi Androida

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
74482 (4087) opeter
»

Moj Nook Color je lahko tudi Kindle

Oddelek: Novice / Android
2110167 (8311) Smeagol

Več podobnih tem